NAJKOLEGA - Radosav Lalić, NIS: “Pun rezervoar” osmeha i pozitivne energije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJKOLEGA – Radosav Lalić, NIS: “Pun rezervoar” osmeha i pozitivne energije

  Za Radosava Lalića, točioca na NIS-ovoj benzinskoj stanici u Vrbasu, rečenice poput “Ustao sam na levu nogu” ili   „Nešto mi danas nije dan“, jednostavno ne postoje. Uvek nasmejan, spreman da pomogne i da pruži podršku svima kojima je potrebna, Radosav je miljenik među potrošačima i svojim kolegama.

  „Boljeg kolegu nisam mogla da poželim“ reči su njegovog rukovodioca, Milice  Govedarice, upravnika NIS Petrol benzinske stanice „Vrbas 3“,  koja ponosno ističe da je čast raditi sa osobom kao što je Radosav. Njegova požrtvovanost i kolegijalnost dodatno su došle do izražaja u prethodnom periodu kada se više nego ikada cenila empatija, podrška i spremnost da se „uskoči“ ili „odmeni“ kolega koji je bio na bolovanju ili čije su porodične okolnosti zahtevale izostanak sa posla. Uvek pozitivan, Radosav je, jednostavno, svakodnevno uvek tu da bude svima oslonac i da nesebično pruži ruku pomoći kada je ona najpotrebnija.

  Radosavu ništa nije teško.  To potvrđuje i njegova koleginica Ivana, koja opisuje svog kolegu „kao vrednog, poštenog i čoveka koji je uvek tu kada zatreba“.  Njemu nije potrebno dodeljivati posebne zadatke – on je samoinicijativan, odgovoran, i uz to pun razumevanja  i brige za sve one koji ga okružuju. On je i čovek velikog i hrabrog srca. Tako se i dalje u Vrbasu prepričava nemila situacija kada je pre više od godinu dana, upravo zahvaljujući brzoj reakciji Radosava, ugašen požar na vozilu potrošača u kome se nalazila višečlana porodica.

  Da biste nekome ulepšali dan, dovoljno je pokloniti osmeh, reći neku lepu reč, obradovati se nečijem uspehu , saslušati kada je nekome najteže.  I tako već pet godina, koliko je zaposlen u NIS-u, Radosav svojom pozitivnom energijom ulepšava svakodnevicu kolegama koji nemaju dovoljno reči hvale za njega i  samo jednoglasno kažu: „Da nam je više takvih ljudi kao što je naš Radosav!“

  Izvor: BIZlife magazin

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE