Najpoznatiji lek DELOTVORAN protiv korone?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najpoznatiji lek DELOTVORAN protiv korone?

  Aspirin, široko rasprostranjeni lek koji se koristi i kao sredstvo za sprečavanje nastanka tromboze, testiraće se kao mogući lek protiv koronavirusa u jednom od najvećih ispitivanja u Velikoj Britaniji, prenosi Rojters.

  Naučnici koji rade na ispitivanju potencijalnih lekova protiv koronavirusa rekli su da će uključiti i aspirin, koji se obično koristi za razređivanje krvi.

  To je odlučeno nakon što je potvrđeno da kod obolelih od koronavirusa preti stvaranje krvnih ugrušaka zbog hiper-reaktivnih trombocita, a odranije je poznato da aspirin može smanjiti rizik od stvaranja trombova.

  “Postoje jasni razlozi u prilog tezi da bi aspirin mogao biti koristan, a osim toga siguran je, jeftin i široko dostupan”, rekao je učesnik istraživanja Piter Horbi.

  Najmanje 2.000 nasumično odabranih pacijenata trebalo bi dnevno da prima 150 miligrama aspirina, uz svu ostalu standardnu terapiju.

  Podaci o oporavku tih pacijenata uporediće se sa podacima najmanje 2.000 drugih pacijenata, koji će primati terapiju bez aspirina.

  Druge terapije koje se testiraju uključuju uobičajeni antibiotik azitromicin i koktel antitela kompanije Regeneron, koji je korišćen u lečenju simptoma korona virusa kakve je imao američki predsednik Donald Tramp.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE