Najviše KUPUJEMO šunku i salamu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najviše KUPUJEMO šunku i salamu

  Potrošači u Srbiji od mesnih prerađevina najčešće kupuju šunku i salamu, pokazalo je istraživanje Centra potrošača Srbije (CEPS).

  Istraživanje je sprovedeno u junu u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

  Kako je saopštio CEPS, potrošači nekoliko puta nedeljno konzumiraju najviše šunku (43,4 odsto ispitanika) i salamu (33,8 odsto), zatim trajne kobasice (24,9 odsto), paštete (24 odsto) i viršle (13,2 odsto).

  Ispitanici nemaju jasne metode prikupljanja podataka o kvalitetu proizvoda, kao ni kriterijume za procenu kvaliteta. Više od polovine ih ne čita pažljivo spisak sastojaka, uz obrazloženje da ne zna kako da proceni te informacije.

  Najviše se informišu od prijatelja (65,6 odsto), zatim putem medija (59,6 odsto), preko članova porodice (47,3 odsto) i tako što pročitaju neku informaciju na društvenim mrežama (39,5 odsto). Samo 15,6 odsto ispitanika se informiše od strane stručnjaka, a nijedan nije naveo da prati neki portal koji se bavi temom kvaliteta namirnica i ishrane.

  “Interesantan je podatak da su baš viršle proizvod koji ispitanici povezuju sa prijatnim emocijama. Obrok koji uključuje viršle ih podseća na lepe, rasterećene, prijatne trenutke iz detinjstva, na primer, na vrtić, dane provedene kod babe i dede ili na studentske dane”, rekla je predsednica CEPS Vera Vida.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE