NAJVIŠE za porodice i decu: Više od 141 mlrd. RSD za najugroženije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJVIŠE za porodice i decu: Više od 141 mlrd. RSD za najugroženije

  Državni sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković izjavio je da je u budžetu za ovu godinu posebna pažnja posvećena opredeljivanju sredstava za dečju, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

  Stanivuković je na Tematskom društvenom dijalogu o sistemu socijalne zaštite u Srbiji rekao da je “rebalansom budžeta za ovu godinu opredeljeno više od 141 milijarde dinara za najugroženije kategorije”.

  “Ubedljivo najviše novca je planirano za zaštitu porodice i dece, više od 64 milijarde, kao i za korisnike socijalne zaštite, u iznosu većem od 26 milijardi dinara. Između ostalog, za obavljanje delatnosti ustanova socijalne zaštite opredeljen je iznos od oko 21 milijarde dinara”, rekao je Stanivuković.

  On je rekao da je država uspela da “blagovremeno reaguje i smanji negativne posledice koje je izazvala pandemija virusa korona” i da su zahvaljujući četvorogodišnjem suficitu u budžetu i “rezervama za krizne situacije” isplaćena dva paketa pomoći privredi prošle, i treći ove godine, za šta je ukupno izdvojeno oko osam milijardi evra “i to prvi put u istoriji”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE