Narodni muzej na listi najvećih srpskih izvoznika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Narodni muzej na listi najvećih srpskih izvoznika

  Narodni muzej u Beogradu, čija rekonstrukcija traje već 15 godina, a otvaranje se posle preduge pauze očekuje u junu, našao se na listi najvećih srpskih izvoznika.

  Na sajtu Ministarstva finansija objavljena je lista 15 najvećih izvoznika u prva tri meseca ove godine, a na poslednjem mestu je Narodni muzej sa izvozom vrednim 33, 3 miliona evra.

  Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godne bila je 1,1 milijardu evra, a najveći izvoznici su kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, čiji je izvoz bio 225,7 miliona evra, i HBIS grupa, vlasnik smederevske železare,  sa izvozom od 201 miliona evra, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

  Tigar tajers iz Pirota je na trećoj poziciji sa izvozom od 103,8 miliona evra. Slede Naftna industrija Srbije sa 82,5 miliona evra izvoza, Robert Boš iz Beograda sa 61,5 miliona evra,  Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 58,7 milion evra, Tetra pak iz Beograda sa 52,5 miliona evra, Hemofarm iz Vršca sa 45,2 miliona evra i Grundfos iz Indjije sa 44,7 miliona evra.

  Na tom spisku su i RTB Bor sa 44 miliona evra, Leoni iz Prokuplja sa 42,2 miliona evra izvoza, Henkel sa 41,7 miliona evra, Jura korporacija iz Rače sa 40 miliona evra, Er Srbija sa 35,4 miliona evra.

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE