Nastavlja se igra gluvih telefona u Vladi Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavlja se igra gluvih telefona u Vladi Srbije

  Ministar za rad i socijalanu politiku Zoran Đorđević juče je demantovao svoju koleginicu iz Vlade Zoranu Mihajlović, koja je najavila da bi novim Građanskim zakonikomo trebalo da bude predviđena naknada za treće dete do njegovog punoletstva.

  Potpredsednica Vlade Zorana Mihjalović danas je odgovorila da je problem najverovatnije nastao jer su pričali o dva različita zakona.

  Ministarka je ponovila da se predlogom Građanskog zakonika predviđa isplata nakande za treće dete do punoletstva i dodala da je taj zakon na javnoj raspravi, odnosno da još nije ušao u skupštinsku proceduru.

  “Nema tu problema, ministarstva nisu feudi, mi smo svi zajedno. Pitanje brige o deci, rodnoj ravnopravnosti… nije pitanje ni Zorana, ni Zoranino i zato nam treba široki koncnezus”, rekla je Zorana Mihajlović.

  Đorđević je juče za Politiku naveo da je apsolutno nerealno da Građanski zakonik predviđa naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

  On je ocenio da vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku, ali je naglasio da je isplata naknade do punoletstva trećeg deteta nemoguća, jer bi se njom srušila ekonomska stabilnost.

  „Ovakva mera, ako bi se donela (do 18. godine), srušila bi ekonomsku stabilnost. Uostalom, i mnoge razvijenije zemlje, koje imaju isti demografski problem, nemaju ovakve mere niti razmišljaju o njima“, rekao je Đorđević.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   Ova vlada koju, ko bajagi nije formirao Vučić, već Ana Brnabić je zaista složna, kao rogovi u vreći. Ne postoji ministar, a da ga nije Zorana uzela na zub, da li je ona takva da ne podnosi čak i samu sebe. Zaboravila je da zbog Bajatovića izgubila predhodno ministarstvo i opet je strogoumna. Ona je zapetljala odnose sa Dačićem, sa Anom Brnabićem, sada sa Đorđevićem, Sa Joksimovićkom itd. Od ono "sloga Srbina spasave" nema ništa. Umesto što iznose prljav veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi. Umesto što iznose svoj prljavi veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi kao ljudi, ako su ljudi?

  • Dr Miggyy

   Ova vlada koju, ko bajagi nije formirao Vučić, već Ana Brnabić je zaista složna, kao rogovi u vreći. Ne postoji ministar, a da ga nije Zorana uzela na zub, da li je ona takva da ne podnosi čak i samu sebe. Zaboravila je da zbog Bajatovića izgubila predhodno ministarstvo i opet je strogoumna. Ona je zapetljala odnose sa Dačićem, sa Anom Brnabićem, sada sa Đorđevićem, Sa Joksimovićkom itd. Od ono „sloga Srbina spasave“ nema ništa. Umesto što iznose prljav veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi. Umesto što iznose svoj prljavi veš u javnosti, bolje je da se dogovore na vladi kao ljudi, ako su ljudi? Karakterni ljudi, vozač i univerzitetska profesorka tako komuniciraju?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE