Ne zadovoljava: Policija Njujorka vratila robota

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ne zadovoljava: Policija Njujorka vratila robota

  Četvoronožni robot Spot, kompanije Boston Dinamics, jedan je od medijski najeksponiranijih robota na svetu, ali se ispostavilo da nije toliko koristan koliko se očekivalo.

  Iako smo do sada imali prilike da vidimo njegove brojne sposobnosti za razne potrebe spasilačkih, vojnih i policijskih akcija, izgleda da u “stvarnom svetu” nije toliko koristan kao u promotivnim video filmovima.

  Policija Njujorka je unajmila jednog Spota po ceni od 95.000 dolara godišnje, ali je odlučila da prekine najam i vrati robota, jer nije bila zadovoljna njegovim radom.

  Robota kojeg su policajci nazvali Digidog, odlučili su ukloniti iz svojih jedinica, jer se prema mišljenju Džona Milera, zamenika Komesarijata za obaveštajne poslove i antiterorizam, našao na meti ljudi koji su njegovu pojavu iskoristili kao argumente o policijskom postupanju vezanom uz rasu i nadzor građana.

  Robot koji se nekoliko puta mogao videti na mestima počinjenih zločina, prema mišljenju policije je “jeziv, otuđujući i šalje pogrešnu poruku Njujorčanima”.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE