Nectar širi zasade organske plantaže jabuka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nectar širi zasade organske plantaže jabuka

  Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, zasadiće ove godine u Vladičinom Hanu, pored postojećih 45 hektara još 20 hektara organskih jabuka. Ovogodišnji prinos iznosiće do kraja godine oko 400 tona a kada u naredne dve godine bude pokriveno svih 114 hektara organskim zasadima, očekuje se da prinos dostigne i do 4.000 tona najboljih sorti organske jabuke.

   

  Organske jabuke sa naših plantaža u Vladičinom Hanu najviše se koriste u proizvodnji Life 100% sokova koji su među prvima od Privredne komore Srbije dobili žig “čuvarkuća”, kao i dečije hrane Frutek. Ovako zaokružen sistem proizvodnje od domaće kvalitetne sirovine do finalnog proizvoda omogućava da dodata vrednost ostane u Srbiji, a Nectar je među prvima dobio žig za preko 15 svojih proizvoda. Ovo je samo još jedan veliki korak u dugogodišnjem opredeljenju kompanije da proizvodi zdrave proizvode sa dodatom vrednošću za svoje potrošače u Srbiji i širom sveta. Verujemo da će ovo uticati ne samo na razvoj organske proizvodnje u Srbiji, već i na razvoj ovog važnog dela naše zemlje”, istakla je Mina Tadić, direktorka korporativnih komunikacija Nectar grupe.

   

  U opremu i sadnice uloženo je do sada 200 hiljada evra, a u naredne četiri godine biće investirano ukupno 500 hiljada evra. Cilj kompanije Nectar je da podstakne mlade poljoprivednike da se vrate na selo, da pomognu farmerima tako što će imati siguran otkup u Vladičinom Hanu i okolini gde se nalazi i Nectarova najveća fabrika za preradu voća i povrća u regionu.

   

  Ovim povodom, prilikom posete organskim plantažama ispred regionalne Privredne Komore Leskovac, direktor Goran Jović izjavio je da je kompanija Nectar sarađuje sa više od 500 farmera samo na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe i Lebana, a brojnim kooperantskim odnosima sa manjim proizvođačima i direktno omogućava zapošljavanje velikog broja ljudi i potpomaže razvoj voćarstva i celokupne privrede juga Srbije. “Kompanija Nectar je jedna od prvih kompanija koja je dobila žig “čuvarkuća”. Veoma je važno da se sve kompanije sa područja juga Srbije  uključe u ovu akciju jer će korist takve podrške za privredu Srbije, ali i sve građane, biti zaista velika”, izjavio je on.

   

  Od prve ovogodišnje berbe organskih jabuka, Nectar je sa Opštinom Vladičin Han organizovao da đaci prvaci u svim osnovnim školama u ovoj opštini dobiju na poklon zdravu užinu – organske jabuke. Tim povodom predsednik Opštine Vladičin Han, Goran Mladenović istakao je da “se Opština trudi da podrži ali i preduzme aktivnosti koje će doprineti razvoju lokalne zajednice i zdravog odrastanja naših najmlađih a sa Nectarom se razumemo u tim naporima od prvog dana“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE