NEDELJNI HOROSKOP: Šta nas čeka u piku sezone BIKA?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEDELJNI HOROSKOP: Šta nas čeka u piku sezone BIKA?

  Piše: Darija Basta, astrolog

  U piku smo Bikovske sezone i praznika koji najavljuju početak leta. Srećan Uskrs i praznici pripadnicima svakog zodijačkog znaka! Pre hrišćanske konotacije, Uskrs ( Easter / Ishtar/Ištar ) je bio paganski praznik u čast mesopotamijske Boginje plodnosti, feralne ljubavi i rata – Ištar ( sumerski – Innana). Nije čudo što ovaj praznik „pada” usred sezone znaka Bika, jer kao što znamo, planeta koja je vladar ovog znaka je upravo ekvivalent boginje Ištar u rimskoj kulturi, a to je naša stara dobra Venera. Proslavimo ovaj senzualan i plodan period kako dolikuje – uživajmo u svim zemaljskim radostima ali sa ozbiljnom dozom zahvalnosti prema prirodi, zakonima univerzuma i sila privlačenja.

  Ova nedelje kreće dosta žustro, jer i planeta komunikacije i pokreta Merkur zajedno sa veličanstvenom Venerom ulazi u nemirne Blizance. Pod ovakvim uticajem i sa ovim planetama u tandemu ( intelekt/komunikacija + ljubav/senzibilitet), u gotovo svim, a posebno emotivnim odnosima, tražićemo popriličnu količinu intelektualne povezanosti. Konverzacije su brze, šarmantne i direktne, a neretko i prožete kvalitetnim humorom.  Doduše, već istovremeno, od 3. maja, Sunce pravi komplikovan aspekt ( kvadrat ) sa neumoljivim Saturnom. Ova planeta karme i Sunce koje predstavlja naš identitet, u lošem aspektu, zahtevaju ipak da porazmislimo dvaput pre nego što nešto izgovorimo, odlučimo, a kamoli uradimo. Ovaj karmički ton nam prožima celu nedelju, pa se nemojte začuditi ako iskoče neke dileme iz prošlosti. 

  OVAN

  Pokušajte da održite balans između ličnog i profesionalnog života. Može doći do ekspanzije po pitanju društvenog života i ovo vam može drastično uvećati troškove. Možete očekivati neke dobre vesti sa udaljenog mesta ili inostranstva. Emotivni život bi trebalo da ide stabilno. Ako ste sami, ulaskom Venere i Merkura u blizance, velike su šanse da ostvarite zanimljivo poznanstvo putem društvenih mreža. Pripazite na krvni pritisak i generalno na ishranu – povećajte unos (bezalkoholnih) tečnosti. 

  BIK

  Ne dozvolite nikome da vas pritiska. Postarajte da vam ciljevi ne budu u raskoraku sa ciljevima vaših saradnika u profesionalnom životu. Napokon se u potpunosti malo posvetite ovom životnom segmentu. Kvadrat Saturna i Sunca može dovesti u pitanje vašu reputaciju, ili neko od nadređenih možda namerava da vas iznenada re-evaluira. Društveni život će biti uzbudljiv i raskošan. Ako ste u vezi, posvetite se partneru ali nemojte zapostaviti posao. 

  BLIZANCI

  Oko 1. maja Blizancima se dešava nešto čudno sa umom, kao da niste sasvim svoji. Iskoristite ovaj period da uhvatite tempo sa konkurencijom, jer ste malo posustali. Ako imate dosta novca, razmišljate o ulaganju u nekretnine. Ukoliko ga nemate, pravite planove kako da poboljšate materijalnu situaciju.  U ljubavi, situacija se prilično popravlja, naročtio ako ste rođeni u maju, a prilično popustljivi. To je jedini način da sa partnerom budete u dobrim odnosima. Drugi je da koristite duhovitost kao sredstvo zavođenja.

  MESEČNI HOROSKOP: Šta nam u maju donosi senzualni BIK?

  RAK

  Po pitanju nekih konkretnih akcija koje treba da preduzmete prilično ste tvrdoglavi ili nekome zamerate da vas ne ceni dovoljno. Bilo bi dobro da zaboravite na konflikte iz prošlosti, naročito sa Ovnom, utoliko pre što se to loše odražava na vašu sadašnju saradnju. Partnerski odnosi, poslovni, ali i ljubavni donose nespokojstvo u vezi sa novcem. Izgleda da je partner sklon preteranom trošenju, što vama smeta. Prijatno se osećate u društvu Škorpije, Jarca pa čak i Device koja vas povremeno kritikuje. Moguće da su vam Strelac i Vodolija ostali dužni neko objašnjenje ili izvinjenje.

  LAV

  Računate mnogo na lojalnost mlađih saradnika koji su sličnog mentalnog sklopa vašem i koji dobro znaju vaš sistem rada. Objektivno niste baš u sjajnoj poziciji, jer imate manje nego što ste želeli ili planirali. Ipak, posao koji radite na duži rok će vam se isplatiti. U ljubavi,  osećate se sigurnim u sebe čak i ako ste na samom početku veze, ali problem može nastati zbog nedostatka vremena. I vi i vaš partner imate mnogo obaveza, ali to ne bi trebalo da vas brine, veza je sigurna. Čuvajte nervni sistem.

  DEVICA

  Očekujete poziv od Vage ili Škorpije u vezi sa zajedničkim projektom koji želite da što pre započnete. Dobijate ponudu od Vodolije prema kojoj ste prilično sumnjičavi. Trebalo bi da dobijete neki novac koji vam duguju ili da vam se redovana primanja uvećaju. Moguć je i vanredni dobro plaćen posao. U ljubavi, malo ste inertni. U iščekivanju ste susreta koji nikako da se dogodi. Ipak, mnogo toga neočekivanog može se dogoditi. Idite u pozorište, na izložbe ili na veće skupove, naravno uz oprez. 

  VAGA

  Prva dva dana bićete veoma aktivni i pokazivati inicijativu u vezi sa poslom koji odavno planirate. Cela sedmica je karakteristična po mnogobrojnim pozivima za saradnju, kontaktima i susretima sa saradnicima. Uz vašu inicijativu može vam se poboljšati stanje na računu. Sledite intuiciju i savete starijih kolega i mogući su vanredni dobici. Ako ste u vezi sa mlađim partnerom, sa Vodolijom ili Blizancima, biće to vrlo dinamična sedmica u kojoj ćete često izlaziti. Ako ste slobodni, u društvu komunikativnih i veselih osoba, srećete nekoga ko će vas zaintrigirati.

  ŠKORPIJA

  Uz malo taktike mogli biste postići sporazum, ili doneti neku vrlo važnu odluku koja se tiče uzimanja kredita, ili nekog novog posla. Bilo bi bolje da se konsultujete sa kolegama, moguće Vagama, Vodolijama, koji se bolje razumeju u tu problematiku, posebno ako se radi o poslu sa strancima. Verovatno ste se na vreme obezbedili ili ste spremni da malo prištedite za neke vaše buduće planove, koji su prilično smeli. Ton odnosima sa partnerom dajete vi i spremni ste da mu u mnogo čemu popustite, jer ne želite da bilo šta kvari harmoničnu vezu. Ako ste mladi, uz to žena, izbegavajte veze sa osobama koje nisu slobodne.

  STRELAC

  Raspoloženje će vam oscilirati u toku sedmice od nepoverljivosti i nezadovoljstva do optimizma i povećane ambicije. Pokušajte da svoju situaciju sagledate realno i ne maštajte o nečemu što možda trenutno nije moguće. U periodu ste kada treba grabiti svaku priliku za zaradu, posebno u radu sa strancima. U ljubavi ne umete da svoje emocije izrazite na pravi način i umesto da budete prirodni i spontani u društvu osobe koja vam se dopada, ponašate se prilično hladno. Ovo može izazvati kontraefekat. Zauzetima predstoji zajednički put.

  JARAC

  Nećete moći da utičete na stavove Raka, jer je prilično nepoverljiv. Pokušavate da ubedite saradnike da slede vaše zamisli i da požure sa realizacijom projekta. Dobijate ponudu koja možda nije tako isplativa kako vam se to može učiniti na prvi pogled. U ovom periodu podsetite sve dužnike na svoje obaveze, a ako ste mladi, prihvatite posao koji vam nudi Strelac. Biće dobro plaćen. Bik ili Vaga pomalo vas zavode, naročito ako pripadaju vašem krugu saradnika ili prijatelja. Ukoliko ste u vezi ili braku, pravićete se kao da to ne primećujete, ali vam u stvari ta pažnja i te kako prija.

  VODOLIJA 

  Vaše mogućnosti su velike, a i planovi prilično smeli, ali ste prilično neorganizovani i rasipate energiju na susrete sa osobama koje vam samo kradu vreme. Možete imati sreće na lutriji, naročito u drugoj polovini sedmice. Bilo bi dobro da ipak ne ulažete enormne iznose. Dobro se slažete sa mlađim ili mladolikim osobama, ma kog pola da ste. Ne želite da se srećete sa nekadašnjim simpatijama ili sa onima sa kojima ste raskinuli u afektu. Ili su oni to učinili, što je još gore.

  RIBE

  Napeti ste u očekivanju vesti od Strelca ili Jarca koji žive u inostranstvu. Podstiču se vaše ambicije i moguće je da ste postali sigurniji u sebe, što svi na poslu primećuju. Dobici slede iz nekih neočekivanih izvora prihoda, moguće iz partnerskih odnosa od kojih ste već digli ruke ili preko igara na sreću. Period je povoljan za slanje tajanstvenih SMS poruka, ali pazite da ne postignete suprotan efekat od očekivanog. Možda je bolje da budete malo direktniji u udvaranju, posebno Biku ili Vagi. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE