Neki bi rekli LICEMER: Gejts propagira ekologiju a kupuje najveće ZAGAĐIVAČE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neki bi rekli LICEMER: Gejts propagira ekologiju a kupuje najveće ZAGAĐIVAČE

  Američki milijarder i filantrop Bil Gejts već godinama prati ekološke trendove i upozorava na katastrofalne posledice klimatskih promena.

  Jedna je od najglasnijih javnih ličnosti po pitanju klimatskih promena, a sledećeg meseca trebalo bi da izađe njegova knjiga posvećena ovoj temi pod nazivom „Kako izbeći klimatsku katastrofu: rešenja koja imamo i otkrića koja su nam potrebna“.

  Knjiga će sadržati analizu koraka neophodnih za sprečavanje totalne katastrofe.

  Tim pre je njegov poslednji potez izazvao veliku pažnju javnosti koja ga je nazvala licemerom, jer se njegov lični fond za upravljanje imovinom Cascade Investment koji upravlja i velikim delom njegovog bogatstva od 134 milijarde dolara, udružio sa britanskim investicionim fondom Blackstone kako bi preuzeli kompaniju Signature Aviation.

  Signature Aviation je najveći svetski operater privatnih aviona, koji godišnje izvrši oko 1,6 miliona letova privatnih aviona. Prema nedavnim brojevima, svaki let privatnim avionom emituje 40 puta više emisija od redovnog komercijalnog leta.

  Gejtsov investicioni fond već poseduje 19 odsto kompanije Signature.

  Međutim, i pored udruživanja, kompanija Signature Aviation ipak je otišla u ruke investicione kompanije GIP (Global Infrastructure Partners) za 4,6 milijardi dolara.

  Tokom poslednjih nekoliko godina, Bil Gejts je više puta svrstavan među najveće zagađivače na svetu, s obzirom na mnoga putovanja privatnim avionom, koja ponekad iznose više od 321.869 km godišnje. Od ove količine letenja u proseku se u vazduh ispusti oko 1.600 tona ugljen-dioksida.

  Još 2014. godine, Gejts je branio svoju upotrebu privatnog aviona, nazivajući ga nužnim zlom, jer mu omogućava da stigne do mesta do kojih inače ne bi imao pristup, za svoj dobrotvorni rad.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE