Nema ga 65 godina, ali se vraća na filmsko platno - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Nema ga 65 godina, ali se vraća na filmsko platno

  Više od 60 godina nakon svoje smrti, Džejms Din će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživeti lik tog američkog glumca, potvrdila je produkcijska kuća Magic City Films.

  U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, “Finding Jack”, ta nova verzija Džejmsa Dina, poginulog 1955. godine, imaće ulogu Rogana, precizira sajt The Hollywood Reporter.

  Magic City Film sarađuje na tom projektu s dve kompanije koje se bave specijalnim efektima, kanadskom Imagine Engine i južnoafričkom MOI World Wide.

  Prema Hollywood Reporteru, film će koristiti tehnologiju “full body” koja stvara sliku neke osobe na osnovu arhivskih fotografija i video snimaka.

  Magic City Films se upustila u taj projekt jer ima sva prava korišćenja lika Džejmsa Dina koja je kupila od glumčeve porodice.

  “Porodica to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspeo da snimi”, rekao je Anton Ernst, jedan od pokretača Magic City Films i koreditelj filma uz Tati Golih.

  “Nećemo razočarati njegove fanove”, obećao je.

  Džejms Din je tragično stradao 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, kada je svojim “Poršeom” udario u drugi auto na kalifornijskom putu blizu mesta Šolam.

  Glumio je u tri filma – “Buntovnik bez razloga”, “Istočno od raja” i “Div” (1956), a za dva poslednja bio je nominovan za Oskara.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE