Nema krize za Đukanoviće: Milov sin ZARADIO MILIONE i u pandemiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema krize za Đukanoviće: Milov sin ZARADIO MILIONE i u pandemiji

  Četiri kompanije u kojima je vlasnik ili suvlasnik Blažo Đukanović ostvarile su prošle godine neto dobit od 3,4 miliona evra. Od toga, prema procentima vlasništva u firmama, sinu predsednika Crne Gore čisti prošlogodišnji profit iznosi 1,7 miliona evra, pišu Vijesti.

  Firma “Kodio” u kojoj je 2018. godine bez naknade dobio udeo od 40 odsto, prošle godine je ostvarila neto profit od 1,59 miliona evra, od čega je njegov deo 620 hiljada evra. To se navodi u finansijskim izveštajima koje su kompanije predale za prošlu godinu.

  Kompanija je u poslednje tri godine imala ogroman rast prihoda – u 2018. je on iznosio 2,1 milion, u 2019. raste na 5,7 miliona a lani je, u doba opšte krize, dostigao 8,8 miliona evra, istražile su Vijesti.

  Firma “Capital Invest”, koju je Blažo u maju 2018. godine dobio na poklon od svog oca Mila Đukanovića, prošle godine je ostvarila neto profit od 355 hiljada evra. Ova kompanija nije imala poslovne prihode, već samo finansijske na osnovu prihoda od udela i kamata.

  Pixabay

  Preko ove firme je njegov otac 2007. po privilegovanoj ceni od 127 evra kupio akcije Prve banke, koje su nakon toga imale enormni rast. Akcije je kupio od kredita od milion i po evra kojeg je dobio od londonske Pireus banke, zahvaljujući posredovanju Duška Kneževića i garancijama Dušana Bana i Željka Mihailovića, Milovih prijatelja još iz 90-ih. Ban i Mihajlović su kasnije od Vlade dobili monopolsku kompaniju “Pomorski saobraćaj” za 1,2 miliona evra.

  Treća Đukanoviće firma “BB Solar” prošle godine je ostvarila profit od 1,46 miliona evra. Ova firma koju je po pola osnovao sa partnerom Ivanom Burzanovićem, imala je ogroman uspeh. Ukupan prihod firme iznosio je 11,2 miliona evra, dok je godinu ranije bio samo 3,1 milion evra. Đukanovićev udeo u profitu iznosi 732 hiljade evra.

  “BB Solar” je prošle godine dobio više poslova preko javnih nabavki, od kojih je najznačajniji od Elektroprivrede za rekonstrukciju Termoelektrane od 54 miliona evra, kao i samostalan posao od Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) vredan milion i po evra, koja je zavisna firma Elektroprivrede.

  Izvor: Vijesti

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE