"Nema SLOBODNOG kreveta": Zlatibor i Kopaonik KRCATI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nema SLOBODNOG kreveta”: Zlatibor i Kopaonik KRCATI

  Predstavnici turističkih organizacija Zlatibora i Raške rekli su da je u tim zimskim centrima oko 50.000 gostiju, uglavnom domaćih i simboličan broj iz Slovenije i Crne Gore.

  Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović rekao je za Betu da je tokom ovog produženog vikenda zbog nacionalnog praznika Dana državnosti na Zlatiboru oko 30.000 gostiju u hotelima i privatnom smeštaju.

  “Kapacitet je pun i ne može se više naći ‘slobodan krevet’. Oko 98 odsto su domaći gosti i poneki iz Slovenije i Crne Gore”, rekao je Živanović.

  Dodao je da je promet u januaru ove godine bio tri odsto veći nego u istom mesecu prošle godine koja se računa kao dobra poslovna godina jer nije bila počela pandemija.

  U 2019. godini, kako je rekao, na Zlatiboru je boravilo oko 350.000 gostiju i ostvareno je oko 1,4 miliona noćenja. Živanović je rekao da je u hotelima oko 6.000 kreveta, a oko 25.000 u privatnom smeštaju.

  Istakao je da je gostima posebno interesantna gondola koja je za 27 dana, od kada je puštena 14. januara, prevezla oko 30.000 gostiju. Gondola nije radila samo dva – tri dana zbog jakog vetra.

  Direktor Turističke organizacije Raška Radenko Cvetić rekao je da se nekoliko poslednjih dana na Kopaoniku nalazi oko 15.000-20.000 gostiju.

  “U hotelima nema slobodnog mesta jer su raspoloživi kapaciteti puni kada se izuzme ograničenje zbog zdravstvene bezbednosti”, rekao je Cvetić.

  On je rekao da u pet hotela na Kopaoniku i dva u Raškoj na raspolaganju ima oko 2.200 kreveta, a da je u privatnom smeštaju još oko 12.000 kreveta.

  Povećanju broja gostiju je, prema njegovim rečima, doprinelo puštanje u rad žičare Brzeće – Mali Karaman pre tri dana, koja ima 74 kabine i može da preveze 1.600 osoba na sat.

  Cvetić je rekao da su kapaciteti na Kopaoniku rasprodati do polovine marta ove godine.

  Ministar besan: Kukate otkud mere, a jurimo ljude po Kopaoniku

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE