Nemačka planira ukidanje BESPLATNOG TESTIRANJA na koronu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka planira ukidanje BESPLATNOG TESTIRANJA na koronu

  Nemačka razmatra ukidanje besplatnih testova na covid-19 u novembru, objavili su mediji RND grupe, pozivajući se na nacrt predloga o kojem će kancelarka Angela Merkel raspravljati s čelnicima 16 saveznih država.

  Njemačka vlada uvela je besplatno testiranje za celo stanovništvo u martu, uoči kraja trećeg talasa koronavirusa u državi.

  Trenutno je vakcinisano 55 odsto nemačkog stanovništva, pa se javljaju pozivi da novac poreskih obveznika prestane da se izdvaja za subvencionisanu shemu od koje koristi imaju prvenstveno oni koji nisu vakcinisani, iako je cepivo dostupno za sve.

  „Uzevši u obzir da je vakcinacija omogućena svim stanovnicima, više nije opravdano da federalna vlada, pa stoga i poreski obveznici, plaćaju trošak svih testova“, citira RND nacrt predloga.

  Manje od sedam nedelja pre parlamentarnih izbora Merkel i čelnici saveznih država raspravljaće o merama da suzbiju širenje delta varijante virusa bez ponovnog uvođenja opštih zatvaranja na nivou države.

  Nacrt predviđa da oni koji se iz zdravstvenih razloga ne mogu vakcinisati i dalje imaju pravo na besplatni test.

  Tačan datum u novembru kad će mera biti ukinuta još uvek nije poznat, dodaje RND, udruženje nemačkih medija sa sedištem u Hanoveru.

  Nemačka je proteklih 5 dana svakodnevno imala više od 3.000 novozaraženih, međutim skoro 63 odsto nemačkog stanovništva je vakcinisano barem jednom dozom, pa se vlada nada da će se izbeći novo zatvaranje.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE