Nemačka sa 20.000 evra podstiče kupovinu nekretnine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka sa 20.000 evra podstiče kupovinu nekretnine

  Nemačka vlada donela je odluku o subvencionisanju kupovine nekretnina sa 20.000 evra, a istovremeno se snižavaju i kriterijumi, koji bi pojeftinili i omogućili izgradnju stanova u područjima u kojima to dosad nije bilo moguće.

  “Stvaranjem tzv. urbanih područja cilj nam je da približimo pojmove rada i stanovanja i stvorimo uslove za stanogradnju”, objasnila je ministarka građevine Barbara Hendriks, čiji resor već intenzivno razgovara s Ministarstvom finansija kako bi se osigurala sredstva za ove subvencije.

  U urbanim područjima biće sniženi neki uslovi. Dalji element podsticanja stanogradnje je i subvencija u visini do 20.000 evra za porodice koje nameravaju da grade ili kupe nekretninu. Subvencija je predviđena za porodice sa godišnjim primanjima do 70.000 evra.

  Dolaskom velikog broja izbeglica, ali i useljenika iz svih delova Evropske unije, u Nemačkoj se posljednjih godina povećao problem nedostatka stanova, posebno za građane sa slabijim primanjima.

  Prema podacima Eurostata, procenat građana koji žive u ličnoj nekretnini, koji u Nemačkoj iznosi 52 posto, među najnižima je u Evropi.

  Izvor: SEEbiz

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE