Neradna nedelja - luksuz koji Crna Gora više nema

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neradna nedelja – luksuz koji Crna Gora više nema

  Nakon mera uvedenih zbog koronavirusa i na pragu letnje sezone Crna Gora nema luksuz da na jedan dan zatvara celu ekonomiju, tvrdi savetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Unije poslodavaca Filip Lazović.

  On je podsetio da je UPCG stav o neradnoj nedelji navela u inicijativi koja je i dalje pred Ustavnim sudom, a u vreme pandemije još jednom su ponovili apel za ukidanje neradne nedelje.

  Ministarka ekonomije Dragica Sekulić nedavno je rekla da će se menjati zakon, ukoliko se ukidanje neradne nedjelje pokaže opravdanim.

  “I pre koronavirusa mi smo ukazivali na to da nemamo luksuz da na jedan dan zatvaramo celu ekonomiju, a pogodovo sada kada je manji prostor da uživamo u takvom luksuzu”, naveo je Lazović.

  Kaže i da trgovine u Crnoj Gori nisu samo pet – šest velikih lanaca. “Veliki je broj malih prodavnica, butika, radnji, kojim bi veoma bilo značajno da rade svakog dana, posebno tokom sezone”, naveo je Lazović.

  On je u Jutarnjem programu TVCG predstavio istraživanje, koje je Unija poslodavaca Crne Gore sprovela među crnogorskim privrednicima kako bi ocenila uticaj pandemije COVID-19 na poslovanje u Crnoj Gori.

  Oko 90 odsto poslodavaca kazalo je da u vreme pandemije nije otpuštalo radnike, a njih oko 80 odsto ne planira da u narednom periodu to učini.

  Istraživanje je pokazalo i da je trećini poslodavaca potrebno od jednog do tri meseca da obnove svoje poslovanje, a u sektoru ugostiteljstva rekli su da im je potrebno manje od sedam dana.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE