NEURONAUČNICI: 5 mentalnih navika koje vas mogu učiniti pametnijim

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEURONAUČNICI: 5 mentalnih navika koje vas mogu učiniti pametnijim

  Dajte osobi IQ test u osnovnoj školi, a zatim joj ga dajte ponovo kada odraste i postane aktivan građanin. Nauka kaže da će rezultat mahom ostati nepromenjen. Ipak, ono koliko ste pametni može mnogo da fluktuira.

  IQ je većinom fiksiran ali inteligencija zavis od konteksta i vašeg pristupa, prenosi Inc.

  Iako ne možete uticati na to kako ćete se roditi i biti genije od rođenja, možete uticati na razvijanje svoje pameti tokom života. Neuronaučnici MIT instituta napravili su studiju o tome kako da budete kreativni, promišljeni i moćni u svetu u kojem su problemi izuzetno kompleksni. Ovo su samo neke od 10 teza, kratko opisane, a koje vam mogu pomoći da izvučete svoj intelektualni maksimum za svaku situaciju.

  Neprestano povezujte

  Nikada ne čitajte pasivno. Obeležavajte, stvarajte modele, razmišljajte i što više povezujte stvari dok čitate. Radite ovo čak i za stvari za stvari koje smatrate da su uvod ili osnova. Ova tehnika razvija vašu kreativnost i poboljšava sklonost da brzo zaključujete i rešavate probleme na nesvakidašnji način.

  Naučite kako da učite

  Jedan od najbitnijih talenata 21. veka ogleda se u mogućnosti da skoro sve možete da naučite i saznate u skoro svakom trenutku. Sve je na dohvat ruke, ili na klik i dodir. Razvijajte ovaj talenat i naučite kako vaš mozak radi. Svako novo učenje proširuje vašu memoriju i unapređuje znanja.

  Napravite mapu nepredviđenih situacija

  Ovo je jednostavna ali moćna ideja o kojoj mnogi ne razmišljaju, a trebalo bi. Napišite sve svoje ideje i stvari koje treba da uradite na velikom papiru. Tu nađite stvari koje zavise od drugih. Zatim nađite stvari koje ni od koga ne zavise, a koje su važne i koje možete samostalno da završite. Upravo njih završite prve.

  Ubrzajte sa neuspesima

  Oni se slažu sa mantrom Silikonske doline koja glasi: Možda prvi put uprskate, ali  uradite to brzo, onda nastavite dalje. Spoznajte šta je dovelo do greške, da biste znali kako da to prepoznate sledeći put, zatim produžite. Sklonite grešku sa puta.

  Zapisujte najbolje

  Kako razvijate svoje vešte zapisujte najbolje poteze i protokole kojih ste se držali. Na taj način, kada se vratite na nešto što ste uradili, to može postati vaša rutina. Pravite dobre navike ili pisanjem utabajte stazu za nekoga ko će želeti da baš vi budete njegov mentor.

  [preporucene_vesti ids=”245798, 242771, 242433″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE