"NIJE TAČNO da je Medicinski fakultet uveo KOVID PROPUSNICE"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “NIJE TAČNO da je Medicinski fakultet uveo KOVID PROPUSNICE”

  Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nije tačna informacija da se na Medicinskom fakultetu u Beogradu od studenata traže kovid propusnice, već samo potvrda o tome da nisu zaraženi koronavirusom, odnosno da nisu prenosioci virusa.

  Medicinski fakultet nije uveo kovid sertifikate već samo pre ulaska u kliniku treba da se dostavi potvrda da student nije nosilac infekcije, tj. potvrda o vakcinaciji, o preležanoj bolesti, ili da je student negativan na virus. Dakle nema nikakvih kovid propusnica već samo provere”, rekla je za RTS Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štava za suzbijanje korona virusa.

  Upitana da li će na sledećoj sednici Kriznog štaba biti reči o restriktivnijim protivepidemijskim merama, ministarka je rekla da je “jedina” mera protiv virusa vakcinacija.

  “Pogrešno se stvara utisak da postoji razdor izmedju političkog i medicinskog dela Kriznog štava. Svaka odluka je jednoglasna i pogrešno je kad se kaže da ne postoji nijedna mera. Najvažnija mera je vakcinacija”, naglasila je ona.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE