Nikolić: "Fondacija čista kao sunce"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nikolić: “Fondacija čista kao sunce”

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da policija nikada nije ušla u prostorije Fondacije Dragica Nikolić, da u toj fondaciji nije bilo kriminala i da je ona “čista kao sunce”.

  “Nije bilo kriminala, niti može da ga bude. A vas koji objavljujete, ipak molim da kažete ko je bio taj koji je predao krivičnu prijavu i šta piše u toj prijavi. Dakle, ono što ne postoji, ne može da bude predmet pažnje, pa ni moje”, rekao je Nikolić u Kragujevcu.

  On je kazao da na računu Fondacije ima novca i da ona raspolaže novcem, kao i da je laž da novac “ide sa strane”.

  “Svakome ko je to objavio, kažem da je to laž. I nekome izgleda ne vredi da iznosite istinu. Ako je Fondacija dala saopštenje, i MUP, zašto više? Čemu to? A neka mi bolje kažu šta žele od mene, da bih znao kako da se postavim. Fondacija je čista kao sunce”, rekao je Nikolić.

  Nikolić je rekao da je Fondacija pre četiri meseca dostavila spisak donatora Agenciji za borbu protiv korupcije, iako nije bila obavezna, ali da se Agencija nije oglašavala.

  “Ima nečega što se meni ne sviđa. Agencija ćuti već četri meseca i ne odgovara da li ima korupcije ili nema, a sad se pojavljuju inspektori kod ljudi koji su samo označeni kao donatori. Pojavljuju se i neke medijske kuće. Nisu dali svima taj spisak, a nekima koji su im mili i privilegovani, dali su im, ali to ne menja stvari”, naveo je on.

  Nikolić je istakao da nije bilo kriminala, niti može da ga bude. Na pitanje da odgovori da li je bilo uplata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nikolić je rekao da ni jedna uplata nije bila mimo računa u banci.

  Predsednica Fondacije, Dragica Nikolić dodala je da sve ide na kontrolu. “Neka kažu na koje račune je uplaćen novac. Vi znate da sve ide na kontrolu. U banci ne možete da podignite ni jedan dinar za vaše troškove”, navela je ona.

  Dragica Nikolić je kazala da se na svakoj donatorskoj tabli može videti ime donatora za konkretan slučaj.

  Sredstvima Fondacije u Kragujevcu je otvoren “Kreativni Veliki park” na 10.000 kvadratnih metara, u koji je uloženo 500.000 evra.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je demantovalo pisanje medija da inspektori Odeljenja MUP za privredni kriminal od prošle nedelje proveravaju poslovanje te fondacije, i da se sumnja da je pola miliona evra, umesto na gradilištima, završilo u nečijim džepovima.

  “Radiće nešto”

  Na pitanje novinara kakvi su njegovi planovi za budućnost, Tomislav Nikolić je nagovestio da neće biti besposlen.

  “Mislim da ću nešto raditi”, kratko je odgovorio budući bivši predsednik.

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE