NIS i Beograd - prijateljstvo koje traje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS i Beograd – prijateljstvo koje traje

  Jedan od naših najvećih pesnika Duško Radović svojevremeno je izjavio: „Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu – bilo bi neskromno.” Na ovaj način podsetio nas je da je Beograd grad sa dugom i bogatom istorijom, ali i na činjenicu da budućnost glavnog grada stvaramo svi mi zajedno.

  Od vremena Duška Radovića do danas Beograd se gradio i širio, da bi danas postao poslovni centar ne samo Srbije već i celog regiona. Mnoge kompanije, baš kao i Radović, svesne su sa koliko pažnje treba postupati prema ovoj prestonici sa dušom, a među njima se, svojim društveno odgovornim aktivnostima, izdvaja kompanija NIS.

  Osluškujemo zajednicu zajedno

  Negovanje partnerskih odnosa sa zajednicom, osluškivanje želja i potreba svog grada, kao i ulaganje u projekte koji direktno utiču na kvalitet života lokalne zajednice, oduvek su bili među glavnim ciljevima NIS-a. Saradnja NIS-a i Beograda pod okriljem programa „Zajednici zajedno” datira od 2010. godine, od kada je u društveno odgovorne projekte u glavnom gradu kompanija uložila 250 miliona dinara. Do sada su kroz ovaj program podržana čak 72 projekta iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, ekologije, sporta, javnog zdravlja i socijalne zaštite. Realizacija projekata poput otvaranja kontakt centra za unapređenje socijalne zaštite, nabavka aparata i podrška medicinskim ustanovama u kojima se leče najmlađi pacijenti, kao i ulepšavanje parkova za decu – ukazuje na posvećenost kompanije da unapredi i podrži zajednicu u kojoj posluje. I u 2020. godini fokus NIS-a bio je usmeren ka najmlađima, njihovoj bezbednosti, kao i digitalizaciji nastavnog programa u školama širom zemlje. Tako je, samo u Beogradu, 13 osnovnih i srednjih škola dobilo bolje i bezbednije uslove za nastavu.

  Takođe, NIS aktivno učestvuje i u projektima koji će Beograd učiniti dodatno atraktivnim.

  Jedan od takvih je i početak rada servisa za prevoz građana električnim vozilima u pešačkim zonama, pod nazivom „Vrabac servis”. Ova vozila su za kratko vreme postala prava turistička atrakcija, a istovremeno doprinose unapređenju zaštite životne sredine u Beogradu.

  Kultura je uvek lepši deo života

  NIS je, pored ostalog, prepoznao važnost inovacija koje ostavljaju pozitivan trag na društvo, pa je tako kompanija finansirala otvaranje prve naučno-zanatske radionice u našoj zemlji – „Mejkerspejs”, koja je osmišljena kao prostor za umrežavanje, razmenu ideja, deljenje iskustava i znanja između mladih naučnika, učenika, studenata, inovatora, umetnika i zanatlija. Ovaj svojevrsni inkubator znanja neretko je i mesto gde se ideje pretvaraju u gotove inovativne proizvode, među kojima su „ardusajzer”, prečišćivač vazduha od algi, motorna mini-vozila napravljena od otpadnog materijala, kao i tkanine koje „govore”.

  Da kultura i umetnost predstavljaju dušu Beograda, zna i kompanija NIS, koja je u okviru svojih projekata uložila značajna sredstva u uređivanje kulturnih i umetničkih prostorija. Tako je najznačajnije i najveće pozorište za decu i mlade u regionu – „Boško Buha” – opremljeno novom audio i video opremom, dok su prostorije Akademskog kulturnog umetničkog društva „Ivo Lola Ribar” u potpunosti rekonstruisane.

  Ovi, ali i mnogi drugi projekti, samo su deo NIS-ove brige o Beogradu, koja će se, kako kažu iz kompanije, nastaviti i u godinama koje dolaze, kako bismo pažnjom i posvećenošću svih nas sačuvali duh Beograda kao grada u kojem se budimo i ležemo srećni.

  Izvor: BIZlife magazina

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE