NIS: Ogromne investicije i u 2021.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS: Ogromne investicije i u 2021.

  Sumirajući poslovnu 2020. godinu, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je u intervjuu za RTS da su očuvanje stabilnosti kompanije na tržištu uz brigu o zdravlju zaposlenih i potrošača i realizacija ključnih investicija najvažnija dostignuća ove kompanije u godini pandemije.

  „Pad cena nafte, ograničenja koja su bila uvedena u zemlji, imala su veliki ekonomski uticaj. Ipak, kompanija je nastavila sa ostvarivanjem ključnih investicionih projekata i u periodu januar-septembar prošle godine, investirali smo više od 20 milijardi dinara“, istakao je Tjurdenjev i dodao da je, oslanjajući se isključivo na interne resurse, NIS uspeo da  obezbedi redovne plate za sve zaposlene i isplati dividendu za akcionare za 2019. godinu.

  RTS podseća da je krajem prošle godine NIS usvojio Biznis plan za 2021. godinu i da su investicije predviđene u  ovoj godini „teške“ 21 milijardu dinara.

  „Sledeći važan projekat je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga u pančevačkoj rafineriji koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i uradićemo ga u narednim godinama“, izjavio je Tjurdenjev, a prenosi RTS.

  Izvor: RTS

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE