Nova: Budućeg premijera Srbije čeka luks smeštaj - vila Jovanke Broz

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova: Budućeg premijera Srbije čeka luks smeštaj – vila Jovanke Broz

  Velelepna vila u kojoj je do svoje smrti živela Jovanka Broz planira se za boravak budućeg premijera, potvrdila je Tamara Stojčević, zamenica generalnog sekretarijata Vlade Srbije za Novu.

  U kabinetu Ane Brnabić ovu informaciju nisu potvrdili. Kako su naveli, nikakva odluka o tome koji će objekat koristiti naredni predsednik Vlade Srbije nije doneta, kao što nije poznato ni ime mandatara za sastav nove vlade.

  “Vlada Republike Srbije vodi računa o državnoj imovini i prema njoj se odgovorno ponaša. Kuća u ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 deo je sistema državnih reprezentativnih objekata. Razlog za njeno renoviranje je ruinirano stanje u kojem se ova kuća nalazila.  Posle godina nebrige sredinom 2019.  godine počela je sanacija ovog objekat kako bi se sprečilo dalje propadanje.  Na isti način država brine o svim objektima ove vrste. Ana Brnabić je predsednica Vlade Srbije koja je od 3. avgusta u tehničkom mandatu”, rekli su u kabinetu premijerke za Nova.rs.

  Vila u kojoj je živela Jovanka Broz bila je ruinirana sve do njene smrti.

  Međutim, taj objekat od 750 kvadrata ponovo sija. Svaki delić fasade, krova, stolarije je pažljivo obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, i okolne trotoare, piše ovaj portal.

  Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kapije.

  Kako su navele Novosti krajem prošle godine, ukupna planirana suma za renoviranje iznosi oko 34 miliona dinara.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE