Nova gradonačelnica Graca - KOMUNISTKINJA kojoj je ideal BIVŠA JUGOSLAVIJA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova gradonačelnica Graca – KOMUNISTKINJA kojoj je ideal BIVŠA JUGOSLAVIJA

  Komunistkinja Elke Kahr gotovo na kraju svoje političke karijere pomela je konkurenciju i postala nova gradonačelnica Graca, na stolu drži sliku Tita i Jovanke, ozbiljno veruje u Marksove ideale i kaže da je bivša Jugoslavija najbliža njenim idealima.

  Čak dve trećine svoje plate daje siromašnima, a do sada je pomogla 80.000 ljudi.

  Na plakatima je objavljen njen broj mobilnog telefona da je građani mogu nazvati. Plakata nema puno po gradu, nalaze se samo ispred njihove centrale, u kojoj se nalazi i kulturni centar, nekoliko komunističkih udruženja, ali i dečji vrtić. Centrala je otvorena za sve. Kao i gradska većnica u kojoj ima kancelariju. Samo zakažete sastanak i uđete unutra gde sekretarica ne prestaje da dogovara termine za sastanke s Elke Kahr.

  “Ja sam uvek tako radila, moj je broj od 2005. isti, imam staru Nokiju, ne pametni telefon, ali već 16 godina to radim, na svaki poziv odgovaram, ako ne mogu sada, onda ih nazovem, odgovaram na svaku poruku. Naravno ne mogu svakom pomoći, ali barem ih poslušam, možda im malo podignem moral, da znaju da je nekome stalo. Mislim da je to jako važno”, rekla je Elke u ekskluzivnom razgovoru za RTL Direkt.

  Nema kaže ništa zajedničko sa Staljinom, ali bliske su joj Marksove ideje. “Postoji jedna pesma od Johna Lennona – ‘Working class hero’, to je meni bila glavna motivacija, da ljudi, nezavisno odakle su, kog su pola, imaju jednake mogućnosti, moramo izbegavati nepravednost, jer postoje ljudi koji već od rođenja imaju ograničene šanse u životu, njihove šanse nisu jednake”, pojasnila je svoje stavove.

  Smatra da je Jugoslavija bila najbliže njenom idealu.

  “Ja ću ovih dana napuniti 60 godina i za Tita znam još od detinjstva, nekoliko puta sam još kao dete bila u Jugoslaviji. Za mene se ta država raspala na najtužniji mogući način. Jasno da nije bilo sve savršeno, ali Tito je bio okvir koji je sve to povezao, meni se čini da za vreme Jugoslavije nije bilo toliko bitno jesi li Bosanac, Crnogorac, Hrvat, Slovenac, Srbin, postojao je okvir koji je povezao različite kulture, različite religije i to je napravio upravo Tito.”

  Za mene je od svih bivših socijalističkih država u ovom delu Evrope, Jugoslavija bila najbliže tom mom idealu”, rekla je buduća gradonačelnica Graca, grada na samo 50 kilometara od granice sa bivšom Jugoslavijom, sada Slovenijom.

  U politiku je ušla sa 17 godina. Komunistička partija Austrije tada je imala 1,6 odsto podrške, danas Elke ima 59, a njena stranka je s gotovo 30 procenata glasova potpuno pomela konkurenciju.

  Izvor: Tportal

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE