Nova investicija u autobuski Uber, vrednost porasla na 3 mlrd USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova investicija u autobuski Uber, vrednost porasla na 3 mlrd USD

  
  

  FlixMobility grupa, kojoj pripada autobuski operater FliksBus (FlixBus), zaključila je novu rundu finansiranja i dobila još jednog snažnog američkog investitora, Canyon Partners, saopšteno je iz te komopanije.

  Nova investicija iznosi ukupno 650 miliona dolara i kombinacija je kapitalnog ulaganja i zaduženja.

  Nova procenjena vrednost kompanije iznosi više od 3 milijarde dolara, što je značajnije više od poslednje investicione serije u 2019. godini, piše u saopštenju.

  “Zadnja runda finansiranja šalje snažnu poruku budućeg razvoja naše vizije kojom se nastoji osigurati održiva mobilnost putnicima širom sveta. Zatvaranjem ove runde finansiranja, dobro smo se pozicionirali za buduće razvojne planove FlixBusa i FlixTraina” izjavio je Jochen Engert, osnivač i CEO FlixMobility grupe.

  U ovom trenutku, vest o investiciji predstavlja prekretnicu za kompaniju i njenu buduću snažnu razvojnu strategiju razvoja. Kompanija je uspešno upravljala kroz pandemiju opreznim prilagođavanjem mreže linija te ulaganjem u tehnologiju i automatizaciju.

  FlixMobility se u ovom trenutku usmerava na dalji razvoj kroz širenje na novim i postojećim tržištima te na širenje železničkog saobraćaja u sklopu Nemačke i Švedske, prilikom čega se oslanja na podršku EU u smeru dodatnog jačanja jedinstvenog tržišta. Podrška se temelji na lojalnoj konkurenciji odnosno na postavljanju pravnog okvira koji omogućuje ulazak novih igrača na ta tržišta sa ciljem izgradnje sveobuhvatne ponude održive mobilnosti, saopšteno je.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FlixMobility Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE