Nova Vlada Srbije prihvatila obaveze dogovorene s MMF-om

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova Vlada Srbije prihvatila obaveze dogovorene s MMF-om

  Nova Vlada Srbije usvojila je danas Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016-2017. godine, dogovoreni s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti, kao i o Memorandumu o ekomomskoj i finansijskoj politici.

  “Srbija se ovim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom s MMF-om. U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje”, saopšteno je posle sednice vlade.

  Istaknuto je da je Srbija uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi s fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateških važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

  U Pismu o namerama je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru programa sa MMF-om, navodi se u saopštenju.

  Najavljeno je da će Izvršni bord direktora MMF-a 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete misije MMF-a Beogradu.

  MMF je sa Srbijom februara 2015. godine sklopio trogodišnji aranžman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra. Srbija se obavezala da će smanjiti fiskalni deficit, reformisati javni sektor i restrukturirati javna preduzeća.

  Izvor: beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE