NOVE MERE: Detaljan spisak šta sve NEĆE RADITI od sutra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVE MERE: Detaljan spisak šta sve NEĆE RADITI od sutra

  Krizni štab potvrdio je u saopštenju da će od srede do nedelje važiti epidemiološke mere koje su važile i prethodnog vikenda, koje predviđaju zatvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara i omogućavanje rada prehrambenih radnjama, apotekama i benzinskim pumpama.

  Od večeras u 20 časova, odnosno 21 čas, biće zatvoreni svi ugostitelјski objekti, (kafići, restorani, barovi), tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport. Takoreći, tokom narednih dana na snazi će biti epidemiološke mere kao i prethodnog vikenda“, navodi se u saopštenju.

  Šta radi, a šta ne

  Krizni štab je naveo da se mere zatvaranja ne odnose na preduzeća, fabrike i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti, a u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice…

  „Identično kao i za vikend, objekti na koje se ovo ograničenje rada u narednim danima ne odnosi i kojima je dozvolјeno da rade i tokom vikenda su apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije i veterinarske apoteke. Trgovinski objekti u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi, pijace, zelene pijace, prodavnice stočne hrane, pet šopovi…“, navodi se.

  (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

  U saopštenju se dodaje da će raditi i samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlјa bez ulaska u objekat, odnosno kiosci i trafike, zatim uslužni objekti koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojača, stolara, vulkanizera, tehničkih pregleda, auto-perionica, hemijskog čišćenja i drugih.

  Restorani i barovi hotelskih i drugih smeštaja biće otvoreni isklјučivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu, dok šalter prodaja hrane u restoranima, kao i šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvolјena.

  Vlada je saopštila da će nadležne inspekcijske službe i komunalna milicija strogo kontrolisati poštovanje epidemioloških mera, i apelovala na ličnu odgovornost svih građana.

  „Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu“, dodaje se.

  Dr Kon se izjasnio o novim merama: Nije dovoljno

  Doneta odluka: Do ponedeljka se SVE ZATVARA osim prodavnica

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE