Nove mere napravile HAOS: 5 h ČEKANJA na makedonskoj granici

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nove mere napravile HAOS: 5 h ČEKANJA na makedonskoj granici

  Nove antikovid mere koje od danas stupile na snagu u Severnoj Makedoniji stvorile su haos na granicama, te se na ulazak u tu zemlju čeka i po pet sati.

  Naime, vlada Severne Makedonije odličila je da će od danas i za izlazak iz zemlje makedonskim i stranim državljanima biti potreban sertifikat o vakcinaciji, potvrda o nedavno preležanom kovidu ili negativan test na taj virus.

  Time su dopunjene antikovid mere koje od 1. septembra važe za ulazak u Severnu Makedoniju – da svi punoletni makedonski i strani državljani u Severnu Makedoniji mogu da uđu ako na graničnom prelazu pokažu sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovidu 45 dana od dana ozdravljenja ili negativan PCR test star najviše 72 sata, odnosno brzi antigen test napravljen 48 sati pre ulaska.

  Te iste dokumente će novim dopunama biti neophodne na graničnim prelazima i za izlazak iz Severne Makedonije.

  Takođe, strani državljani, koji prolaze kroz Severnu Makedoniju, imaće rok od pet sati za tranzit, uz potpisanu izjavu na ulasku u državu, koju treba da prilože na graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

  Kako navode građani, upravo je nova mera o tranzitu „krivac“ za gužvu na granicama, a takođe je stvorila i zabunu te zadaje glavobolje i vlasnicima smeštaja u Severnoj Makedoniji.

  Naime, kako se navodi u Fejsbuk grupi Nikana.gr, vlasnici smeštaja su se požalili da im naši turisti masovno otkazuju prenoćište, jer smatraju da nemaju prava da se zadrže u zemlji duže od pet sati.

  Međutim, kako navode, ova informacija nije tačna.

  „Ukoliko imate negativan test (PCR ili brzi), ukoliko ste vakcinisani ili ste preležali COVID možete se zadržati u Severnoj Makedoniji koliko god želite. Ukoliko nemate nijednu od ovih potvrda, onda imate pravo samo na tranzit odnosno morate da u roku od 5 sati od ulaska napustite zemlju. Pošto svi putujete ka Grčkoj, sigurno imate neki od ovih papira, što znači da nemate nikakva ograničenja za boravak u Severnoj Makedoniji i nema potrebe da otkazujete rezervisano prenoćište“, navodi Nikana.gr.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Saša Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE