NOVE MERE u Hrvatskoj: Šta vas čeka ako se tamo zaputite?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVE MERE u Hrvatskoj: Šta vas čeka ako se tamo zaputite?

  Prema odluci Nacionalnog štaba civilne zaštite Hrvatske, od danas na snagu stupaju pooštrene epidemiološke mere na području Jadranske obale u ovoj državi.

  Prema informacijama ministra unutrašnjih poslova i načelnika Štaba civilne zaštite RH Davora Božinovića, nove mere se uvode u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Primorsko-Goranskoj zatim Istarskoj županiji, kao i za gradove Senj, Novalju i općinu Karlobag.

  U skladu s novim merama, na javnim okupljanjima u ovim područjima može da bude najviše 50 osoba, osim ako je reč o javnim okupljanjima na kojima učestvuju samo osobe s kovid potvrdama. Na događajima na kojim sve osobe poseduju potvrdu može biti prisutno najviše 1.000 osoba.

  “Osim letnjih radosti Jadran u ovom trenutku pleše na granici između narandžaste i crvene boje na karti ECDC-a“, dodao je Božinović.

  Na privatnim okupljanjima i svadbenim svečanostima bez kovid potvrde može biti najviše 15 osoba, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.

  Kada je reč o ugostiteljskim objektima, u njima prema epidemiološkim merama može biti najviše 1.000 gostiju.

  Sportska takmičenja sa publikom mogu da se održavaju samo ako prisutni poseduju kovid potvrde.

  Nove mere i na granicama

  Davor Božinović saopštio je i nove mere vezane za prelazak granice i istakao da se novim merama menjaju i određeni uslovi za ulazak u Hrvatsku.

  Prema odluci hrvatskog Štaba civilne zaštite, moguće je ući u Hrvatsku ukoliko potvrde o vakcinaciji sa dve doze vakcine, odnosno o prebolovanoj bolesti, nisu starije od 270 dana. Prema dosadašnjim uslovima, potvrda nije smela da bude starija od 210 dana.

  Trenutno, posebne mere na granici odnose se na državljane Kipra, Rusije i Velike Britanije. Državljani ovih zemalja pri ulasku u Hrvatsku moraju da prilože negativan nalaz PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati, nezavisno od toga jesu li preboleli koronavirus ili su vakcinisani.

  Nove epidemiološke mere ostaće na snazi sve do 15. avgusta, kada će Nacionalni štab u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom doneti nove mere.

  Izvor: HRT

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE