Novi erbas A330 Er Srbije sa likom Nikole Tesle stiže u Beograd (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi erbas A330 Er Srbije sa likom Nikole Tesle stiže u Beograd (VIDEO)

  Novi avion erbas A330, koji će Er Srbija koristiti na svojim letovima do Njujorka, planirano je da stigne u subotu, 24. aprila, na Aerodrom Nikola Tesla Beograd.

  Širokotrupni putnički mlaznjak, koji će leteti pod imenom „Nikola Tesla“, imaće drugačiji vizuelni identitet od ostatka flote srpske nacionalne avio-kompanije i krasiće ga stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača.

  Novi avion Er Srbije je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj. Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko deset ljudi po smeni.

  Modifikacija postojećeg dizajna Er Srbije biće primenjena isključivo na ovom avionu koji krase dinamične linije, kao simboli pokreta i brzine, sa glavnim detaljem na vertikalnom stabilizatoru u vidu lika Nikole Tesle. Prepoznatljiva plava, kao deo korporativnog identiteta nacionalnog avio-prevoznika, izabrana je za osnovni kolorit Teslinog lika, za čiji je grafički prikaz upotrebljeno 19 različitih tonova ove boje.

  „Dolazak aviona erbas A330 u novi dom u Beogradu je izuzetno važan događaj za Er Srbiju.  Velika nam je čast što će naš avion nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo svog života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolici njegovog lika na avionu koji povezuje Beograd i poznatu metropolu. U pitanju je jedna od naših ključnih linija i sigurni smo da će dolazak novog aviona doprineti još boljem iskustvu putovanja za naše putnike, kao i uspehu te rute, koja povezuje čitav region sa Sjedinjenim Američkim Državama,“ izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

  Čak i jelovnik inspirisan Teslinom režimu ishrane

  Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti Er Srbije, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot. Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB. Za razliku od prvog Er Srbijinog erbasa A330, YU-ARA, novi avion će imati Rols-Rojs motore. Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

  Koncept novog jelovnika inspirisan je režimom ishrane Nikole Tesle i zasniva se na tri ključne reči koje mogu opisati njegovo delo i patente – Energija; Frekvencija; Vibracija. Jelovnik za putnike ekonomske i biznis klase, kreiran u saradnji sa šefom kuhinje Zoranom Miškovićem, inspirisan je Teslinim detinjstvom, studentskim danima i boravkom u Njujorku. Putnici će ove obroke, pažljivo osmišljene da zadovolje i standarde najizbirljivijih ljubitelja gastronomije, moći da pronađu u meniju označene sa slovom T – Teslin način.

  Prvi erbas A330, YU-ARA, koji je u floti Er Srbije od 2016. godine, do 31. marta 2021. obavio je 819 povratnih letova do Njujorka i prevezao ukupno 319,712 putnika na toj ruti.

  Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Er Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE