Novi fenomen kao pretnja Kini - TIHI PRENOSIOCI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi fenomen kao pretnja Kini – TIHI PRENOSIOCI

  Kina je u poslednja 24 sata registrovala 46 novozaraženih koronavirusom, od kojih je 34 došlo iz inostranstva, ali nije zabeležen nijedan smrtni slučaj kao posledica virusa, navode kineske vlasti.

  Od 12 „domaćih“ slučajeva, tri su iz Pekingu, a četiri su registrovana na severoistoku zemlje, u oblasti Hejlonđijang, na granici sa Rusijom.

  Prema poslednjim podacima, u Kini je 82.341 osoba zaražena koronavirusom, koji je odneo 3.342 života.

  Nova pretnja – tihi prenosioci

  Kako je Blumberg objavio, Kina je po prvi put objavila broj ljudi koji su pozitivni na koronavirus, ali bez simptoma, naglašavajući da su među njima i oni koji su asimptomatski tokom cele infekcije.

  Među 6.764 osobe koje su pozitivne na infekciju bez simpotma, samo petina njih je do sada razvila simptome i klasifikovani su kao potvrđeni slučajevi, prenosi Blumberg.

  Inače, u Kini se broj asimptomatskih slučajeva objavljuje, ali odvojeno od službenog broja zaraženih.

  Kina svakodnevno beleži blagi rast zaraženih, a pre nedelju dana vlast u Kini je predstavila nove mere za suzbijanje širenja koronavirusa kontrolom asimptomatskih „tihih prenosioca” koronavirusa.

  Fenomen asimptomatske zaraze je zagonetna osobina virusa koja je omogućila da se pandemija širi brže nego prethodne. Iako su istraživači ranije mislili da većina pacijenata na kraju razvije simptome, kineski podaci govore da velika grupa ostaje bez simptoma tokom infekcije.

  Novi talas zaraze u Kini je značajno slabiji od vrhunca epidemije kada je Kina stavila u karantin nekoliko gradova i uvela stroga ograničenja kretanja.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE