Novi mesec promotivnih cena prevoza - sredom i subotom u javnom prevozu Beograda za 1 dinar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi mesec promotivnih cena prevoza – sredom i subotom u javnom prevozu Beograda za 1 dinar

  Svake srede i subote, počevši od 17. oktobra pa u narednih mesec dana, korisnici Mastercard  i Maestro beskontaktnih kartica bilo koje banke i vlasnici digitalnih kartica u mobilnim telefonima moći će da plate svoje karte u vozilima javnog prevoza u Beogradu po promotivnim cenama od 1, 2 i 3 dinara umesto uobičajenih cena koje važe za plaćanje beskontaktnim karticama.

  Ovu akciju sprovode kompanija Apex solution i Mastercard, uz tehničku podršku AIK Banke, a nastavlja se na odlične rezultate koji su postignuti tokom prvog promotivnog perioda od 15. avgusta do 15. septembra kada je u proseku, svakog promotivnog dana ostvareno 126 odsto više beskontaktnih plaćanja nego u danima pre kampanje.

  Sredom i subotom tokom promotivnog meseca, korisnici Mastercard i Maestro beskontaktnih kartica kako onih izdatih u Srbiji, tako i kartica izdatih u inostranstvu, ostvaruju pravo na specijalne promotivne cene karte za prevoz – u okviru jedne zone, karta će koštati samo jedan dinar, odnosno dva i tri dinara u više zona.

  Beskontaktno plaćanje platnim karticama u javnom prevozu obavlja se na isti način kao što se validiraju BusPlus karte ili obavlja bilo koje beskontaktno plaćanje u trgovinama – prislanjanjem same kartice na donju polovinu validatora koja je obeležena simbolom za beskontaktno plaćanje i to na udaljenosti od najviše četiri centimetara, nakon čega svetlosni i zvučni signal sa validatora potvrđuju da je karta uspešno plaćena.

  Na samom validatoru putnici mogu da odaberu zonu u koju putuju, tako da je ceo proces brz i jednostavan za korišćenje.

  Plaćanje karticama u javnom prevozu je sigurno zahvaljujući različitim mehanizmima zaštite, počevši od čip tehnologije koja omogućava da se između kartice i validatora razmenjuje samo minimum podataka koji su šifrirani, dok se za svako plaćanje kreira jedinstveni kod koji se ne može upotrebiti za neku drugu transakciju putem iste kartice tako da se jedna karta naplaćuje samo jedanput, čak i ako se kartica slučajno prisloni više puta na terminal.

  Kartica sve vreme ostaje u rukama korisnika, a  dodatni element kontrole i sigurnosti prilikom plaćanja predstavlja i činjenica da ukoliko se na validator prislone platna i BusPlus kartica, validator će uvek očitati samo BusPlus karticu.

  Direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard Jelena Ristić istakla je da građani žele jednostavna, praktična i sigurna rešenja pri svakom koraku svog dana i da kompaniji drago štosu Mastercard beskontaktnu tehnologiju prihvatili kao jedno takvo rešenje.

   „Odlični rezultati koji su postignuti u prethodnom promotivnom mesecu, kao i podatak da je korišćenje beskontaktnih plaćanja u Srbiji poraslo za 154 odsto u odnosu na prethodnu godinu jasno pokazuju da je tržište spremno za dalje inovacije u smeru digitalnih, bezgotovinskih plaćanja, te je nova kampanja u gradskom prevozu odlična prilika za sugrađane da isprobaju prednosti naše beskontaktne tehnologije po atraktivnim cenama, rekla je Ristić.

  Mastercard beskontaktno plaćanje u vozilima javnog prevoza u Beogradu omogućeno je u januaru ove godine, a za sedam meseci, broj korisnika usluge koja je srpsku prestonicu svrstala među 100 najsavremenijih pametnih gradova na svetu beleži stalni rast.

  Sekretarijat za javni prevoz gradske uprave grada Beograda podržao je ovu akciju  u cilju povećanja prihoda od naplate karata u vozilima javnog prevoza.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Komentari

  • N

   Los je prevoz. Ne znam zasto placam 3000 mesecno. A ni taj dinar koji promovisu ne zasluzuju. Jos su i tramvaje ukinuli za Banovo brdo.

  • N

   Prevoz je los. Vecita guzva. Ne znam zasto placam 3000 mesecno, ovakav prevoz ne zasluzuje ni ovaj dinar koji promovisu. Uz to, vec vise od 2 meseca su ukinuli tramvaje ka Banovom brdu.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE