Novi napad na radnike EPS-a - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Novi napad na radnike EPS-a

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ najoštrije osuđuje napad na montera  „EPS Distribucije“ u beogradskom naselju Krnjača, saopšteno je iz ovog preduzeća.

„Radnik je napadnut tokom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku Miodragu Lazareviću, vlasniku BMW servisa u ulici Pančevački put 70A.  Lazarević je fizički napao montera, koji je došao da isključi struju. On je prvo pretio i vređao radnika „EPS Distribucije“, a zatim ga uhvatio rukama za vrat i počeo da ga guši i steže“, navodi se i dodaje da je tom prilikom intervenisala policija, a povređeni radnik je prevezen u Dom zdravlјa radi ukazivanja medicinske pomoći.

BMW servis, čiji je vlasnik Lazarević, duguje za utrošenu električnu energiju 890.000 dinara.  Nakon intervencije policije, električna energije je isključena.

„Zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima, uznemiravajućim telefonskim pozivima. Zato je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: BIZLife

Foto: EPS

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE