Novi PAKET POMOĆI za privredu obuhvatiće više od MILION ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi PAKET POMOĆI za privredu obuhvatiće više od MILION ljudi

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije, najverovatnije do Sretenja 15. februara, objaviti novi paket pomoći privredi, koji neće biti izdašan kao prošle godine, dok još nema odluke o eventualnom o odlaganju moratorijuma za odložene poreske obaveze iz 2020. godine.

  Biće nove podrške za preduzeća, videćemo da li dva ili tri puta po pola minimalca, rekao je Vučić za TV Hepi i naglasio da će biti produžene i garantne šeme za privredu.

  “Imamo milion i 52.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim paketom”, rekao je Vučić i dodao da će paketi biti dodeljivani sektorski.

  Biće i sektorske podrške za turizam, turističke agencije, autobuske prevoznike, rekao je Vučić i naglasio da je o tome – o podršci od oko milijardu evra – imao duge razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

  Kako je kazao, biće reči i o dodatnoj pomoći penzionerima.

  Prosečna plata u martu 535 evra

  Predsednik Srbije je rekao da je u proteklih sedam godina prosečna plata porasla za 180 evra, najavljujući da će u martu ove godine biti 535 evra.

  Pre sedam godina plata je bila je 329 evra, a u Crnoj Gori 510 evra. Mi danas imamo prosečnu platu 511 evra, u Crnoj Gori je oko 509 evra, a svi ostali u regionu značajno ispod, rekao je Vučić za TV Hepi.

  Vučić poručuje da će se u Srbiji ove godine istovremeno graditi šest autoputeva.

  “Uskoro ćemo imati i autoput do Istanbula”, najavio je Vučić i ponovio da će za godinu dana biti gotova pruga do Novog Sada, kojom će putovanje od Beograda do Novog Sada trajati pola sata.

  Nivo investicija za prošlu godinu bio je 2,9 milijardi evra neto, što je neverovatno imajući kakva je godina bila, dodao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, udvostručen je minimalac i time vlast “pokazuje brigu za najsiromašnije ljude”.

  Vučić je rekao da u Srbiji raste zaposlenost, dok u drugim zemljama u regionu raste nezaposlenost.

  Izvor: Hepi TV/N1/agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE