Novi pogon fabrike Labor Srb u Sremskoj Mitrovici - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Novi pogon fabrike Labor Srb u Sremskoj Mitrovici

Fabrika Labor Srb otvorila je novo postrojenje u Sremskoj Mitrovici, a transformiše se iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda.

Labor Srb, srpska firma sa italijanskim, učešćem širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

Osnovana je 2015. godine na osnovu 30-godišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta i proizvodnje parketa Patricija Dei Tosa, osnivača Itlasa i Labora Legnoa – italijanskih firmi sa zvaničnim sedištem u Kordinjanu, regija Veneto, sa ukupno 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 40 miliona evra.

Labor Srb je razvila svoju delatnost na povišini 24.000 metara kvadratnih za prvu obradu trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijanske firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpison Itlas i Labor Lengo.

Sada će Labor Srb proizvoditi direktno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

Labor Srb se prostire na ukupnoj površini od 56.000 kvadratnih metara, ima 43 zaposlenih, a u 2015. godine ih je bilo četvroro. Sastav firme će se, kako najavljuju iz kompanije, do kraja godine uvećati za još 20 zaposlenih.

Otvaranju pogona u Sremu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE