Sedam gradova regiona žele "Oko sokolovo"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sedam gradova regiona žele “Oko sokolovo”

  Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku kojom se Parking servisu omogućava da sačini ugovore i proda svoj sistem “Oko sokolovo”, kako bi bio primenjen i u drugim gradovima.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da sedam gradova iz regiona želi da kupi “Oko sokolovo”, od kojih su četiri glavna grada. “Njima ćemo taj sistem prodati”, rekao je Vesić na sednici Skupštine grada Beograda.

  Dodao je i da veliki broj gradova u Srbiji želi da kupi taj sistem, što, kaže, znači da je dobar.

  “Doneli smo odluku da svim gradovima u Srbiji poklonimo taj sistem, ali moraju da plaćaju održavanje”, rekao je Vesić i podsetio da je “Oko sokolovo” domaći softver i vlasništvo Parking servisa.

  Da bi sistem elektronske kontrole parkiranja, u Beogradu nazvan “Oko sokolovo”, mogao do kraja godine da se proširi i na Novi Sad, najavio je pre dve nedelje gradonačelnik Miloš Vučević.

  Gradonačelnik je istakao da je problem parkiranja veliki i da se ozbiljno razmišlja o uvođenju “Oka sokolovog” kako bi se uveo i komunalni red. Više informacija nije dato, pa se ne zna ni to koliko bi ova investicija koštala Novosađane.

  Velika ušteda

  Prema tvrdnjama predstavnika beogradskog Parking servisa, “Oko sokolovo” je omogućilo veliku uštedu novca, pre svega kada su u pitanju ljudi koji su angažovani na kontroli nedozvoljenog parkiranja. Posao koji je nekad radilo oko 300 ljudi, sada radi 15 automobila i 40-50 radnika.

  U Beogradu je ovaj sistem opremljen sa 18 džipova marke “Land Rover Discovery”. Softver snima vozila u prekršaju, a zapis u elektronskoj formi šalje Pošti Srbije, koja kaznu šalje na adresu vlasnika. Kazne se kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara.

  Samo da “bolje” voze

  U Beogradu se već nekoliko puta desio incident sa vozilima “Oka sokolovog” i svaki put je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama.

  Na samim svojim počecima, usled loše procene vozača, vozilo je udarilo u plafon jedne garaže i tom prilikom je oštećen uređaj.

  Najnovija havarija dogodila se u petak ujutro, na Južnom bulevaru, kada se džip Komunalne milicije sudario sa vojnim “puhom”.

  Nadamo se da će novosadski komunalci biti oprezniji za volanom.

  Izvor: Novosti, 021, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE