Novi Sad za izgubljene sporove isplatio 840 mil. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Sad za izgubljene sporove isplatio 840 mil. RSD

  Najveće izdvajanje u predstojećem rebalansu budžeta Novog Sada biće dodatni trošak veći od 800 miliona dinara za plaćanje naknade za zemljišta zbog izgubljenih sudskih sporova.

  Ujedno, to je suma koja prelazi iznos za koji će se povećati ukupan budžet.

  Prema predlogu Gradskog veća, budžet za 2020. godinu će umesto oko 29,5 iznositi 30,2 milijarde dinara, odnosno biće veći za gotovo 686 miliona dinara.

  U odluci koja će se naći pred odbornicima 15. oktobra navodi se da su razlozi za rebalans posledice pandemije koronavirusa, koja je izazvala smanjenja prihoda.

  Prema predlogu odluke, kada se gleda prihodna strana budžeta, vidljivo je da je u 2020. godini došlo do smanjenja prihoda, kao i da je Novi Sad u mogućnosti da sada raspodeli novac, jer je prodavao građevinsko zemljište i tako je ovaj priliv sa prvobitnih 1,3 milijarde povećan na 1,8 milijardi dinara.

  Suma koja predstavlja ukupno povećanje budžeta istovremeno je manja od najvećeg pojedinačnog povećanog rashoda koji se odnosi na troškove plaćanja naknade za zemljišta na osnovu izgubljenih sudskih sporova grada za više od 839,2 miliona dinara.

  U odluci se o ovome kaže da su “izdaci za zemljište u funkciji drumskog saobraćaja, u iznosu od 572,1 milion dinara, povećani za 839,2 miliona dinara, odnosno za 146,7 odsto, tako da iznose sada 1,4 milijarde dinara i namenjeni su za finansiranje naknade za zemljište, utvrđene u toku sudskih postupaka i postupaka prinudne naplate po sporovima koje je Grad Novi Sad ili JP Zavod za izgradnju Grada u Novom Sadu izgubio”.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE