Novinarka pitala Rističevića za konkurs, a on je oterao....

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novinarka pitala Rističevića za konkurs, a on je oterao….

  Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marijan Rističević opsovao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE), nakon upita u vezi sa jednim konkursom.

  Nakon što ga je novinarka nazvala na mobilni telefon da mu postavi pitanja u vezi s konkursom za nabavku poljoprivredne mehanizacije koji je raspisala Pokrajinska vlada, Rističević joj je rekao: “Ženo božja, otkud ti moj broj?”

  Rističević je nakon što mu je novinarka postavila još nekoliko pitanja, između ostalog, odgovorio: “Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?”, a razgovor je završio psovkama: “Marš u pi… materinu bezobraznu!”.

  Potom je novinarki poslao i SMS poruku: “Nemoj više da me zovete i provocirate.”

  Novinarka VOICE Slađana Gluščević kazala je agenciji Beta da za dve decenije rada u novinarstvu, nikada tako nešto nije doživela. “To je još jedan dokaz koliko su novinari u Srbiji stalno izloženi pritiscima i uvredama”, kazala je ona.

  Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Vojvodine u 2017. godini, na kojem je i Rističević dobio sredstva, bio je otvoren samo četiri dana, o čemu su pisali pojedini mediji, dok su pojedine opozicione stranke zatražile objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao.

  Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljivao po tom konkursu bio je nešto veći od 156 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu.

  U konkursu je, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, navedeno 15 tačaka, pa su opozicione partije postavile pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju.

  “Ovo je najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja”, ocenila je ranije u saopštenju za javnost Liga socijaldemokrata Vojvodine.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE