Novo borbeno vozilo Vojske Srbije zvaće se "Lazanski"?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novo borbeno vozilo Vojske Srbije zvaće se “Lazanski”?

  Novo vozilo srpske vojske, koje bi moglo da ponese ime pokojnog vojnog komentatora i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, biće modifikovana verzija postojećeg “Lazara 3”. Glavna razlika između “Lazara 3” i “Lazanskog” biće top.

  Ovo vozilo bi trebalo da ima top 30 puta 173 milimetra, sa odgovarajućom municijom koju pravi Sloboda u Čačku, mitraljez i dva lansera za savremene protivoklopne vođene rakete. To će biti nastavak Lazara 3″, prenosi RTS.

  “Pored dobre vatrene podrške koje može da ostvari, zaštiti ljudstvo od kalibara 12,7 milimetara s prednje strane i municije kalibara 7,62 milimetra s bočnih strana”, navodi major Vojske Srbije Aleksandar Grujić.

  Top je višenamenski. Za dejstvo po živoj sili, lakim oklopljenim vozilima, fortifikacijama i ostalo. On koristi probojnu municiju koja je izuzetno moćna da probije i oklop lakih tenkova.

  “Dakle, pruža dobre manevarske sposobnosti, zaštitu ljudstva i dobru vatrenu podršku”, dodaje Grujić.

  “Lazanski” bi fizički trebalo da bude sličan “Lazaru 3”, ali pretpostavlja se da će prilikom ispitivanja biti nekih korekcija koje će biti uslovljene ugradnjom naoružanja i novom elektronikom.

  Izvor: RTS

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE