Šta i kad radi: Novo RADNO VREME pošta, pijaca, prodavnica,...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta i kad radi: Novo RADNO VREME pošta, pijaca, prodavnica,…

  Posle uvođenja vanrednog stanja, a naročito nakon što je u utorak uveče doneta odluka o policijskom času koji će biti na snazi već večeras od 20 časova, pa sve do 5 ujutro,  prodavnice, pekare, tržni centri… doneli su odluku o promeni radnog vremena.

  Novo radno vreme pošta

  Javno preduzeće “Pošta Srbije” objavilo je na svom sajtu da će se, počev od 17. marta, u poštama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme organizovati u periodu od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 časova.

  U poštama koje rade i nedeljom, radno vreme je od 10 do 14 časova, navedeno je.

  Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu neće raditi 24 časa već od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom i nedeljom u periodu od 10 do 14 časova.

  Kako se dodaje, u manjim poštama u kojima je rad bio organizovan u jednoj smeni, radno vreme se neće menjati, a to se, kako je pojašnjeno, odnosi na pošte u kojima je organizovan rad samo šalterske službe.

  U pojednim manjim poštama (u kojima je organizovan rad šalterske i dostavne službe), početak radnog vremena je u  10 časova.

  Obaveštenje o svim promenama radnih vremena biće istaknuto na ulaznim vratima pošte.

  Takođe, Pošte Srbije su obavestile građane da se u šalter salama ograničava broj korisnika na broj aktivnih šaltera.

  Molimo vas da u pošti držite odstojanje od najmanje jednog metra, apeluju iz Pošte.

  U slučaju gužve, mole građane da sačekaju na otvorenom, pridržavajući se preporučene udaljenosti.

  Pijace otvorene od 8 do 15 časova

  Povodom novih, pooštrenih mera koje je Vlada Republike Srbije uvela sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona, JKP „Gradske pijace” radiće po izmenjenom režimu sve dok je na teritoriji Republike Srbije proglašeno vanredno stanje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

  Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace” radiće svakodnevno od 8 do 15 časova, počev od danas, 18. marta 2020. godine.

  Skraćeno radno vreme prodavnica

  Sve prodavnice Lidl Srbija od danas će raditi skraćeno do daljeg usled novonastale situacije izazvane epidemijom virusa korona, a u skladu sa odlukom Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana, saopštila je ta kompanija.

  Novo radno vreme prodavnica je od 8.00 do 18.00 svakog dana.

  Radno vreme IDEA, RODA i Mercator objekata

  Kompanija Mercator-S donela je odluku da skrati radno vreme u svim svojim prodavnicama, ali tako da ostane dovoljno vremena da potrošači mogu svakog dana, bez preterane gužve u radnji, da kupe sve što im je potrebno.

  Od ponedeljka do subote, 317 prodavnica radiće do 18 časova, jedna do 16 sati, samo tri do 15 časova. Nedeljom će 171 objekat širom Srbije raditi do 18 časova, dok će 150 imati radno vreme do 15 časova.

  Za informacije o pojedinačnim radnim vremenima IDEA prodavnica, Roda marketa ili Mercator hipermarketa, posetite web sajtove www.idea.rs ili www.roda.rs.

  Tržni centri

  “Ada Mol” i “Stadion” objavili su da će ubuduće raditi svakog dana od 12.00 do 18.00.

  Na zvaničnom sajtu TC “Ušće” stoji da je radno vreme od 12.00 do 20.00, supermarketa od 9.00 do 20.00, apoteka i drogerija od 10.00 do 20.00, dok je bioskop zatvoren.

  Radno vreme Lilly drogerija

  U skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje virusa COVID-19, Apotekarska ustanova Lilly Drogerie uvela je novo radno vreme tokom vanrednog stanja.

  Lilly drogerije širom Srbije radiće radnim danima i subotom, a kompletno radno vreme možete pronaći na sajtu www.lilly.rs

  Dežurne apoteke radnim danima i subotom biće na adresama Dimitrija Tucovića 1A u Pančevu i Krušedolska 1 u Beogradu.

  Banke

  Od danas, sve ekspoziture NLB Banke u Srbiji rade skraćeno, od 9.00 do 14.00 časova.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE