Novopazarci će SAČEKATI na subvencije za STOLARIJU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novopazarci će SAČEKATI na subvencije za STOLARIJU

  Novopazarci koji su ove godine planirali da zamene dotrajalu stolariju u porodičnim kućama i stanovima, a uz subvenciju ministarstva i lokalne samouprave, moraće da sačekaju, objavio je radio Sto plus.

  Grad Novi Pazar nije se prijavio na ovogodišnji poziv Ministarstva rudarstva i energetike za subvencionisanje energetske efikasnosti za građane, a u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja, te smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

  U lokalnoj samoupravi su tom radiju rekli da su ove godine odustali od prijave, a da se već pripremaju za narednu, kada će biti i više novca za ovu namenu, jer se očekuje podrška međunarodnih finansijskih institucija.

  Ovaj grad će ipak uskoro raspisati konkurs za zamenu ložišta i finansirati građanima 50 odsto cene kotla na pelet, što treba da utiče na smanjenje zagašenja vazduha.

  Resorno ministarstvo je ove godine za subvencionisanje energetske efikasnosti izdvojilo 54 miliona dinara, koje će biti dodeljene lokalnim samoupravama, a zatim će građani moći da konkurišu za njih.

  Građani će morati da obezbede 50 odsto sredstava za troškove mera energetske efikasnosti, dok će ostatak pokriti ministarstvo i lokalne samouprave.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE