Nutanix dobio Gartnerovo priznanje u oblasti distribuiranih sistema datoteka i skladišta objekata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nutanix dobio Gartnerovo priznanje u oblasti distribuiranih sistema datoteka i skladišta objekata

  Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u poslovnim cloud rešenjima, danas je objavio je da ga je Gartner, Inc. imenovao za Gartner Peer Insights Customers’ Choice nosioca za 2021. godinu kada su u pitanju distribuirani sistemi datoteka i skladišta objekata. Nutanix veruje da ovo priznanje pokazuje snagu kompanije u oblasti nestrukturirane ponude za skladištenje podataka, Nutanix Files i Nutanix Objects, koji kupcima pružaju jednostavnost korišćenja, proširuju mogućnosti za skladištenje u različitim okruženjima u cloudu, istovremeno pojednostavljujući upravljanje podacima i omogućavajući efikasnu optimizaciju troškova.

  „U trenutku kada kompanije nastavljaju svoj put ka hibridnoj i multicloud budućnosti, one traže cloud platformu koja je fleksibilna, otporna i skalabilna, a objedinjeno skladište koje radi u više okruženja je od ključne važnosti,“ rekao je David Sangster, operativni direktor kompanije Nutanix.

  To što smo dobili priznanje nosioca Gartner Peer Insights Customers’ Choice  kada su u pitanju distribuirani sistemi datoteka i skladišta objekata, pokazuje snagu naših rešenja i vrednost koju oni pružaju kupcima.

  Ovo priznanje od strane kupaca zasnovano je na detaljnim povratnim informacijama iz 56 ocena kupaca prikupljenih tokom protekle godine od više dobavljača u distribuiranim sistemima datoteka i prostoru za skladištenje objekata. Nutanix Files i Nutanix Objects imaju prosečnu ocenu 4,8 od 5*.

  Nutanix cloud platforma koja je izrađena na hiperkonvergiranoj infrastrukturi (HCI), isporučuje nestrukturirana rešenja za skladištenje podataka koja pružaju objedinjeno skladište za svako radno opterećenje u više primena, uključujući javni i privatni cloud, kao i remote i edge lokacije. Ovo omogućava kupcima da upravljaju okruženjem za skladištenje sa jednog mesta, kao i automatizuju za uobičajene zadatke i posao održavanja, kako bi pojednostavili rad i pružili kontrolu vlasnicima podataka.

  Integrisana analitika i robusne bezbednosne funkcije, uključujući nedavno objavljenu pojačanu ransomware zaštitu za datoteke i objekte, daju veću vidljivost podacima i načinu na koji se oni koriste za bolju zaštitu od unutrašnjih i spoljnih pretnji. Pored toga, uspešna hibridna i multicloud primena uključuje jednostavna i fleksibilna storage pools rešenja koji će čuvati podatke tokom celog životnog veka. Nutanixova objedinjena rešenja za skladištenje pružaju ove usluge skladištenja na jednostavan, fleksibilan i siguran način.

  Kupci često ističu jednostavnost kao ključnu prednost koja omogućava lakše svakodnevno upravljanje, bržu primenu i smanjenu aktivnost održavanja. Vidljivost i sigurnost podataka se takođe često pominju, zajedno sa fleksibilnošću, uključujući mogućnost podrške za širok spektar primena – od single node klastera za remote i edge lokacije, pa sve do vrlo velikih klastera od više petabajta i do 32 nodova. Konačno, kupci su prepoznali potpun skup funkcija koje mogu da se nadmeću sa bilo kojim poslovnim sistemom za skladištenje, uključujući tehnologije za smanjenje prostora i efikasnost, integrisane funkcije otpornosti i mogućnosti upravljanja životnim ciklusom podataka.

  Nutanixovi korisnici su rekli:

  Nutanix Files – odlične performanse uz jednostavno podešavanje i upravljanje

  „Nutanix Files je za nas vrlo dobar proizvod. Uradio je upravo ono što smo i želeli. Pružio je potrebne performanse, bilo je jednostavno povećati kapacitet, a zaštita podataka se jednostavno podešavala. Proizvod se zapravo poboljšao kako smo ga koristili poslednjih nekoliko godina. Ažuriranja softvera bila su pravovremena, laka za primenu i obezbedila su značajna poboljšanja, posebno u oblasti upravljanja proizvodom što je nedostajalo kada smo ga prvi put primenili.“, Inženjer za infrastrukturu u industriji finansijskih usluga

   Izvanredan proizvod kao i kompanija

  „Softverski definisana arhitektura horizontalnog proširenja i pay-as-you-go model zadovoljavaju potrebe za velikim rastom skladišta podataka po optimalnoj ceni. Nutanix Files primena je vrlo jednostavna, na samo jedan klik. Koristeći nativnu funkciju za oporavak od velikih kvarova hiperkonvergovane arhitekture, u okruženju sa više data centra, vrlo je lako realizovati sigurnosnu kopiju i oporavak nestrukturiranih podataka nakon velikih kvarova. Files smo postavili u centralu kao i  u više filijala i lako sinhronizujemo datoteke u centrima podataka. Nutanix Files ne samo da pruža usluge datoteka, već pruža i bogate funkcije analize datoteka. Administratori mogu da koriste ove funkcije za nadgledanje i upozoravanje na neuobičajeno ponašanje korisnika ili za pregled zapisa evidencije ili istorije promena dozvola za datoteke.“, IT profesionalac u proizvodnoj industriji.

  Nutanix Files: sistem za skladištenje podataka nove ere

  „Lako je automatizovati poslovanje tako što ćete pregledati analitiku podataka, ko je koristi, a zatim pokrećete automatizovanu kontrolu.“, IT administrator u uslužnoj industriji.

  Nutanixov neumoljivi fokus na potrebe kupaca vidljiv je u prosečnom “net promoter” skoru kompanije od 90 u poslednjih sedam godina. U aprilu 2020. Gartner, Inc. je takođe imenovao kompaniju Nutanix kao Gartner Peer Insights izbor kupaca za hiperkonvergiranu infrastrukturu. Ovo priznanje takođe dolazi za petama snažnog kvartala za Nutanix, jer se kompanija usredsredila na isporuku platforme u cloudu, kako bi pomogla kupcima na njihovom hibridnom i multicloud putu, zajedno sa sve većim usvajanjem proizvoda kao što su Files i Objects.

  Više recenzija Nutanix Files i Objects korisnika možete pronaći ovde.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE