Obavezan PCR test za NEVAKCINISANE medicinare po povratku s puta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  beograd

  Obavezan PCR test za NEVAKCINISANE medicinare po povratku s puta

  Zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa moraće nakon povratka sa odmora o svom trošku da urade PCR test, pre povratka na posao.

  To je potvrdio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, a da je tako, govori i odluka kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

  Zaposleni u kliničkom centru koji nisu vakcinisani moraće po povratku sa odmora, bolovanja ili slobodnih dana da o svom trošku urade PCR test pre povratka na posao.

  Prema odluci koju je potpisao direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović, a u koju je agencija Beta imala uvid, svi zaposleni koji nisu vakcinisani moraće po povratku na posao da prilože rukovodiocu fotokopiju rezultata PCR testa, koji nije stariji od 48 sati i koji će biti čuvan u organizacionoj jedinici “radi kontrole”.

  Odluka se odnosi i na sva druga lica koja se po osnovu stručnog usavršavanja i osposobljavanja nalaze u kragujevačkom Kliničkom centru.

  U obrazloženju se navodi da je odluka doneta zbog “velikog broja nevakcinisanih zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru i pojave novog soja SARS-CoV-2 koji je zarazniji, brže se širi i daje drugačiju sliku od dosadašnjih sojeva”.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE