Obezbeđenje Zakerbergovih POSKUPELO na 23 miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obezbeđenje Zakerbergovih POSKUPELO na 23 miliona dolara

  Kompanija Fejsbuk je tokom prethodne godine potrošila 23 miliona dolara na obezbeđenje svog izvršnog direktora Marka Zakerberga, tri miliona više nego 2019. godine.

  Prema nedavnoj prijavi Komisije za hartije od vrednosti, Fejsbuk je platio 23 miliona dolara za obezbeđenje svog izvršnog direktora.

  Mere bezbednosti Marka Zakerberga i njegove porodice podignute su na najviši nivo tokom izbora u Sjedinjenim Državama i drugim važnim trenucima, što je uticalo na povećanje troškova.

  Troškovi uključuju i privatno obezbeđenje gospođe Zakerberg tokom boravka u rezidencijama, tokom privatnih putovanja, uključujući lične godišnje troškove uz godišnji “džeparac” u visini od 10 miliona dolara. Tu je uračunat i trošak za obezbeđivanje lične sigurnosti Marka i njegove porodice.

  “Komitet za kompenzacije, nominacije i upravljanje veruje da su ovi troškovi opravdani i neophodni, imajući u vidu činjenicu da je Zakerberg dobio platu u visini od jednog dolara godišnje, bez bonusa i drugih kompenzacija”, navodi se u izjavi kompanije.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE