Od Gugla 800 mil. USD za medicinare, male firme...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od Gugla 800 mil. USD za medicinare, male firme…

  Prvi čovek Guglea Sundar Pičai objavio je da će njegova kompanija donirati čak 800 miliona dolara malim i srednjim preduzećima, zdravstvenim organizacijama, vladama i zdravstvenim radnicima “na prvoj liniji odbrane” od pandemije koronavirusa.

  Donacija će biti kombinacija nekoliko mera, od direktnog darivanja novca, do besplatnog korišćenja Guglovih servisa i usluga.

  Svetska zdravstvena organizacija i preko stotinu agencija širom sveta dobiće 250 miliona dolara u oglasnom prostoru kako bi do što više ljudi došle bitne informacije o prevenciji širenja virusa.

  Ovo je čak deset puta veća donacija od inicijalne koja je najavljena prošlog meseca, napisao je Pičai. Dodatnih 20 miliona dolara za istu svrhu dobiće nevladine organizacije.

  Dve stotine miliona dolara biće prebačeno u investicioni fond koji će ulagati u mala i srednja preduzeća u celom svetu, slično kao što to sada čini Google.org s 15 miliona dolara godišnje.

  Male i srednje firme koja su tokom proteklih godinu dana koristile oglašivačku platformu Google Ads dobiće ukupno 340 miliona dolara u besplatnim oglasima do kraja 2020. godine.

  Biće tu i 20 miliona dolara u besplatnim cloud uslugama za obrazovne ustanove i istraživače koji se bave borbom protiv koronavirusa, kao i dodatne manje donacije kompanijama koje proizvode zaštitnu opremu, a zaposleni Gugla i Alfabeta pomoćiće i proizvođačima medicinskih respiratora svojim iskustvom i inženjerskim znanjem.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE