Odložena odluka o stečaju "Pupin Telekoma" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Odložena odluka o stečaju “Pupin Telekoma”

Odluka o tome da li će nekadašnji gigant “Pupin Telekom” otići u stečaj odložena je za 2. april.

Odluku privrednog suda u Beogradu sa nestrpljenjem očekuju poverioci, kao i 39 radnika koliko ih je trenutno zaposleno u kompaniji.  “Pupin” postoji 70 godina, a poznat je po tome što održava i servisira 30 odsto semafora u Beogradu i Srbiji. Preduzeće se bavi i održavanjem digitalnih telefonskih centrala, a kako navode iz rukovodstva treći proizvodni program je saradnja sa vojskom, ali “to trenutno stoji”.

Na današnjem ročištu podnosioci zahteva za odlazak “Pupina” pod stečaj  i aktuelno rukovodstvo iznosili su svoje oprečne zaključke. Nakon više od sat vremena rasprave u kojoj je bilo čak i “varnica” sudija Nikola Ivčevski odložio je odluku o stečaju, a novo ročište zakazano je za 2. april.

Stečajni zahtev podneo je bivši generalni direktor “Pupina” Dejan Ilić, koji tvrdi da dužnik ne postupa po usvojenom planu reorganizacije, da je u potpunosti obustavljeno plaćanje, kao i da je tekući račun firme u neprekidnoj blokadi više od 900 dana, sa povremenim prekidima.

Ilić, u izjavi za BIZLife, tvrdi da bi jedina isprava odluka bila da “Pupin” ode u stečaj.

“Dugovanja su barem dva puta veća od imovine ‘Pupina’ “, tvrdi Ilić.

Aktuelni direktor Josip Bogić tvrdi da “Pupin” posluje prema planu reorganizacije, da se dugovanja namiruju i da stižu nove ponude za posao iz Rumunije i Kine. Kako bi se namirili dužnici doneta je i odluka o prodaji hale.

“Mi smo naše obaveze ispunili i očekujemo da će predlog o stečaju odbaci”, kazao je Bogić.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE