ODLUČENO: Dva meseca BESPLATNE putarine za SRPSKE vozače kroz S. Makedoniju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLUČENO: Dva meseca BESPLATNE putarine za SRPSKE vozače kroz S. Makedoniju

  Turisti iz Srbije u Severnoj Makedoniji će od 15. juna do 15. avgusta biti oslobođeni plaćanja putarine, odlučila je danas vlada u Skoplju.

  Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo finansija je zaduženo da na račun vlade prebaci 172 miliona denara za nabavku 200.000 “M-smart kartica” za besplatnu putarinu za vozila turista Srbije koji će tokom leta tranzitirati “Koridorom 10”.

  Te elektronske kartice vozila srpskih turista će dobijati na Graničnom prelazu “Tabanovce” prilikom ulaska u Severnu Makedoniju, a za njihovu raspodelu je zaduženo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Premijer i ministri u vladi Severne Makedonije su ranije najavili da će biti doneta odluka da srpski turisti od 15. juna do 15. avgusta budu oslobeđeni plaćanja puitarine u znak zahvalnosti za antikovid vakcine koje je Beograd poklonio Skoplju.

  Javno preduzeće za državne puteve treba da obezbede sukcesivnu isporuku kartica za besplatnu putarinu srpskim turistima, a nakon što se okonča taj projekat i da, u slučaju neka sredstva preostanu, ih vrati u državni budžet.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE