ODLUČENO: Stranci u Srbiju samo sa negativnim PCR testom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ODLUČENO: Stranci u Srbiju samo sa negativnim PCR testom

  Za ulazak u Srbiju od sutra, 15. avgusta, građani Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Bugarske moraće da imaju negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

  Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević pojasnila je za RTS da zabrana ulaska bez PCR testa ne važi za naše državljane koji dolaze iz navedenih zemalja.

  Dodala je da propisani rok od 48 sati počinje da teče od trenutka izdavanja potvrda od strane laboratorija.

  Istakla je da ovakva odluka doneta na osnovu procene epidemiološke situacije, kao i na osnovu trenda oboljevanja od koronavirusa.

  Kisić Tepavčević je rekla da je na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno i da restrikcije koje su bile prema građanima Crne Gore od sutra prestaju da budu na snazi.

  Danas je i Crna Gora najavalila ukidanje zabrane dolaska naših državljana u tu zemlju, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da će uslov za ulazak u Crnu Goru najverovatnije biti negativan test na koronavirus.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/napokon-zeleno-svetlo-crne-gore-za-gradjane-srbije/?fbclid=IwAR0TeyiSJ3yQplLGnygxLH1fGp1WOX7ve32wdHNxeq3ZbFXZH8tMXG8Qylw

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE