Oglasilo se Tužilaštvo: Evo zašto je ODBAČENA prijava protiv Lečića

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oglasilo se Tužilaštvo: Evo zašto je ODBAČENA prijava protiv Lečića

  Više tužilaštvo u Beogradu obrazložilo je odluku o odbacivanju krivične prijave protiv glumca Branislava Lečića koju je protiv njega podnela koleginica Danijela Štajnfeld zbog krivičnog dela silovanja.

  Tužilaštvo u saopštenju navodi da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

  Kako se navodi u saopštenju, u toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

  Dodaje se da je „nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave“.

  „Punomoćniku oštećene je dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

  Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld krajem marta je otkrila Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE