"Oko sokolovo" zapalo za oko velikih gradova u regionu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Oko sokolovo” zapalo za oko velikih gradova u regionu

  Grad Beograd pregovara sa dva velika grada u regionu koja bi otkupila sistem “Oko sokolovo”, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

  Zamenik gradonačelnika je prezentovao gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova sistem “Oko sokolovo”, kojim se uspešno kontroliše prospisno i nepropisno parkiranje u užem gradskom jezgru.

  Vesić je istakao da je većina građana zadovoljna radom sistema “Oko sokolovo”, koji se isplatio za malo više od mesec dana funkcionisanja.

  “Uspeli smo da sprečimo zaustavljanje saobraćaja u gradskim ulicama, očišćeni su trotoari, žute trake i omogućen je bolji protok javnog prevoza. Novi sistem je omogućio bolju naplatu parkiranja, kao i potpuno isključenje ljudskog faktora u postupku neprospisnog parkiranja. Trenutno se pokrivaju 243 ulice u Beogradu, a sistem je predviđen za oko 600 ulica.”

  Nema više potrebe za angažovanjem većeg broja saobraćajnih i komunalnih milicionera u centru grada, koji sada mogu da idu na druge zadatke, ukazao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

  On je naglasio da je sistem napravljen u Srbiji i da je jedinstven u svetu.

  “Nigde na svetu ne postoji sistem koji istovremeno obavlja četiri funkcije. Trenutno se koriste dve funkcije – naplata parkiranja i naplata nepropisnog parkiranja, dok ćemo od proleća preko istog sistema kontrolisati bašte kafića i rupe na putevima”, precizirao je Vesić.

  On je istakao da će softver za sve zainteresovane srpske gradove biti besplatan, kao i stručna pomoć Parking servisa i Komunalne milicije Beograda u implementaciji tog sistema.

  U ovom trenutku Grad Beograd pregovara sa dva velika grada u regionu koja bi otkupila sistem “Oko sokolovo”, najavio je Vesić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE