On je NAJBOGATIJI ministar u Vladi CG, samo u bitkonima ima 150.000 EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  On je NAJBOGATIJI ministar u Vladi CG, samo u bitkonima ima 150.000 EUR

  Novi ministri u Vladi Crne Gore su prvi put prijavili imovinu i iz imovinskih kartona se vidi da je najbogatiji ministar finansija koji je prijavio imovinu od blizu 400.000 evra.

  Mladi ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, prijavio je da je vlasnik bitkoina tržišne vrednosti 150.000 evra, te da ima i 240.000 evra i 9.000 dolara na tekućem računu.

  Spajić je u decembru, po stupanju na funkciju, primio 1.291 evro plate, a na tri tekućem računa ima nešto manje od 247.000 evra.
  Vlasnik je i 10 akcija u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks za koju je i radio, a po imovinskom kartonu, nema nepokretnu imovinu.

  Spajić je rođen pre 32 godine u Pljevljima. Studije Ekonometrike završio je na Osaka Univerzitetu, kao stipendista japanske vlade, a u okviru razmene studirao je i na najboljem kineskom tehničkom univerzitetu Tsinghua.

  Zvanje magistra stekao je, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEC Paris. Nakon toga radio je u SAD na Vol Stritu, u Parizu, u Tokiju, a iz Goldman Saksa. Pored maternjeg govori i pet svetskih jezika.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: Vlada Crne Gore

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE